Αργολίδα Αναπληρωτής Συντονιστής στον ΕΣΥ ο Κ. Κατσαρός

Αναπληρωτής Συντονιστής στον ΕΣΥ ο Κ. Κατσαρός

0

Ο Τομέας του ΕΣΥ έχει ως αντικείμενο τη μελέτη και επεξεργασία προτάσεων που σχετίζονται με την καλύτερη λειτουργία των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των γιατρών, την καλύτερη και ταχύτερη δυνατή παροχή περίθαλψης των ασθενών, την καλύτερη δυνατή λειτουργία του ΕΚΑΒ και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, την κατά το δυνατόν εξάλειψη του φαινομένου των ράντζων, της παθητικής δωροδοκίας γιατρών και των εν γένει ανεπαρκειών του συστήματος.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Κων/νος Κατσαρός ανέλαβε τη θέση του Αν. Συντονιστή ΕΣΥ (Εθνικού Συστήματος Υγείας) στο Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Μετά τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. του ΠΙΣ, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η πρόταση αυτή αποτελεί τιμή και διάκριση για τον ΙΣΑ, του οποίου η πολυετής πορεία έχει συνδράμει σημαντικά στη βελτίωση της Υγείας των πολιτών.

Βασικά σημεία αναφοράς στον Τομέα, θα είναι αφενός οι κοινές προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την χαρτογράφηση των προβλημάτων και αφετέρου η δρομολόγηση άμεσων παρεμβάσεων.

Είναι επιτακτική ανάγκη βάσει ενός οργανωμένου σχεδίου να βρεθεί μια εφαρμόσιμη πολιτική για την αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων υγείας και να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο και βιώσιμο Πρόγραμμα Υγείας σύμφωνο με τις απαιτήσεις των καιρών.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version