Αργολίδα Αποκαλυπτήρια προτομής του Αντιναύαρχου Κ. Πανανά στο Άργος

Αποκαλυπτήρια προτομής του Αντιναύαρχου Κ. Πανανά στο Άργος

0

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντιναυάρχου (ΠΝ) Κωνσταντίνου Πανανά, ο οποίος έπεσε υπέρ πατρίδος  κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην βραχονησίδα Κίναροs στο Αιγαίο Πέλαγος, τη νύχτα της 11ης Φεβρουαρίου 2016 ως συγκυβερνήτης Ελικοπτέρου ΑΒ-212.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της  Αγίας Αικατερίνης στην πόλη του Άργους  όπου ευρίσκεται η προτομή του Κωνσταντίνου Πανανά. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκανε ο Δήμαρχος  Άργους – Μυκηνών Δημήτριος Καμπόσος μαζί με τον Υπαρχηγό ΓΕΝ Υποναύαρχο (ΠΝ) Γεώργιο Καμπουράκη και τον Πρόεδρο του ΙΣΚΕ π. Γεώργιο Σελλή. Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, οι γονείς του αδικοχαμένου Αντιναύαρχου Κωνσταντίνου Πανανά, συγγενείς, οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2016 η Ελλάδα βυθίστηκε στο πένθος μετά από το χαμό των τριών αξιωματικών που αποτελούσαν το πλήρωμα του ελικοπτέρου Agusta Bell 212ASW (ΠΝ28), κατά τη διάρκεια της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16 που βρισκόταν σε εξέλιξη από το Πολεμικό Ναυτικό   

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν:

Υποπλοίαρχος, Αναστάσιος Τουλίτσης
Υποπλοίαρχος, Κωνσταντίνος Πανανάς
Ανθυπασπιστής, Ελευθέριος Ευαγγέλου

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version