Αργολίδα 48ωρη απεργία εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα

48ωρη απεργία εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα

0

Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα Σχολικών Κτιρίων (επί το πλείστων γυναίκες) έχουν ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών (υπάρχουν συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες με 19 έτη συνεχούς εργασίας), ως προς την επισφαλή εργασιακή τους σχέση, τις εξευτελιστικές αμοιβές που πάντα καταβάλλονται καθυστερημένα, τις εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.

Το Σωματείο Καθαριστών σχολείων Αργολίδας & Ερμιονίδας αποφάσισε και θα συμμετέχει στη 48ωρη απεργία για τις σχολικές καθαρίστριες στις 6 και 7 Φεβρουαρίου

Προσφέρουν πραγματικό και δύσκολο έργο στα σχολεία και στους μαθητές, αλλά έχουν πάντα και  μόνο  υποχρεώσεις, χωρίς κανένα δικαίωμα ούτε καν στην ασθένεια.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει εκ μέρους των συναρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας καμία ανταπόκριση στα δεκάδες αιτήματα των πρωτοβάθμιων σωματείων για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα στον κλάδο, τα οποία εξακολουθούν και υφίστανται, δίχως κανένας να ενδιαφέρεται για την επίλυσή τους.

Οι εργαζόμενες/οι, λόγω της συστηματικής αδιαφορίας της Πολιτείας για την καθαριότητα των σχολείων, των συνεχιζόμενων και επί σειρά ετών και από όλες τις κυβερνήσεις, απαράδεκτων καθυστερήσεων, ως προς την  καταβολή των δουλευμένων  αποδοχών τους, αλλά και ως προς τον προγραμματισμό της κάθε σχολικής χρονιάς, πραγματοποιούν 48ωρη απεργία στις 6 & 7 Φεβρουαρίου 2020, ΔΙΕΚΔΙΚΟΝΤΑΣ:

 • Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.
 • Αξιοπρεπείς αμοιβές.
 • Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας – Αυστηροποίηση και επιβολή κυρώσεων στους Δήμους που δεν χορηγούν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας με αναδρομική ισχύ.
 • Αποζημίωση για προκάτ αίθουσες, αίθουσες πληροφορικής και εργαστηρίων, οι οποίες δεν είναι δηλωμένες στο my school, δεν αποζημιώνονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και καθαρίζονται ΔΩΡΕΑΝ σήμερα από συμβασιούχους στη σχολική καθαριότητα.
 • Ασφάλεια και ΟΧΙ Επισφάλεια στην εργασία – Καμία μείωση αιθουσών, Καμία απόλυση εργαζόμενης από Δημάρχους και Σχολικές Επιτροπές.
 • Πιστοποίηση Επαγγέλματος.
 • Μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 • Εφαρμογή ίσων όρων και συνθηκών εργασίας και στις Ι.Δ.Α.Χ. με υπογραφή σ.σ.ε. και αναγνώριση του εγγράφου προσχώρησης της ΟΙΥΕ στη σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ:

 • 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 • 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
 • ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ & ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΙΣ 6 & 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ & ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version