ΑργολίδαΕκπαιδευτική ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού

Εκπαιδευτική ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ναυπλίου σας προσκαλούν την Παρασκευή 6 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα διαλέξεων «Οικογένειας Νίκου Μαζαράκη» του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) στην πλατεία Φιλελλήνων στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 7ου Μαραθωνίου Ναυπλίου με γενικό τίτλο “Γυναίκα, Αθλητισμός και Υγεία: Εκπαιδευτική ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού“.

Συμμετέχουν οι: Δρ. Απόστολος Μπακογιάννης, Επικεφαλής Χειρουργικής Ομάδας Μαστού, Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Τίτλος ομιλίας: Πρόληψη Καρκίνου Μαστού

Μαρία Πολύζου, Πρωταθλήτρια και Κάτοχος του Ρεκόρ Ελλάδος στον Μαραθώνιο Δρόμο & Προπονήτρια Δρόμων Αντοχής
Τίτλος ομιλίας: Άσκηση και Καρκίνος Μαστού

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και τον Δήμο Ναυπλιέων-Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού  (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.).

Σύντομη περίληψη ομιλίας Απόστολου Μπακογιάννη:
Ο καρκίνος μαστού αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες και τη δεύτερη αιτία θανάτου των γυναικών από καρκίνο. Γι’ αυτό η πρόληψη αποτελεί το Α και το Ω για τη σωστή και έγκυρη αντιμετώπιση του.

Σύντομο βιογραφικό Απόστολου Μπακογιάννη:

Γεννήθηκε Ρόδο και μεγάλωσε στη Γερμανία όπου έλαβε και τις πρώτες του γνώσεις. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Χειρουργικής στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Άγιος Σάββας». Εξειδικεύτηκε στη Χειρουργική Μαστού στο Πρότυπο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μαστού στο Μιλάνο υπό τον καθηγητή Βερονέζε και στο Κέντρο Μαστού του «Άγιου Σάββα». Σήμερα είναι επικεφαλής της Ομάδας Μαστού του «Ερρίκος Ντυνάν». 

Σύντομη περίληψη ομιλίας Μαρίας Πολύζου:
Άσκηση και καρκίνος. Τα οφέλη που έχει η άσκηση από τη στιγμή που θα διαγνωσθεί μία γυναίκα με καρκίνο του μαστού και πώς μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα μία μακρά περίοδο που ακολουθεί με τις χημειοθεραπείες και τις ακτινοβολίες μέχρι να τερματίσει νικήτρια.

Σύντομο βιογραφικό Μαρίας Πολύζου:
Η Μαρία Πολύζου γεννήθηκε στην Πάτρα. Υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδος για πάνω από 20 χρόνια και μέλος της εθνικής ομάδας με διεθνείς συμμετοχές σε μεγάλους αγώνες. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα που έτρεξε σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο μαραθώνιο δρόμο, ΑΤΛΑΝΤΑ 1996. Έχει καταρρίψει 14 φορές τα πανελλήνια ρεκόρ, ενώ κατέχει μέχρι και σήμερα το ρεκόρ Ελλάδος στο μαραθώνιο με 2:33:30 και στην Αυθεντική Διαδρομή με 2:39:40. Το 2010 έτρεξε την απόσταση Αθήνα – Σπάρτη – Μαραθώνας 524χλμ και είναι η μοναδική γυναίκα από την αρχαιότητα που έτρεξε αυτή την απόσταση. Είναι πρώτη Βαλκανιονίκης και έχει αναδειχθεί περισσότερο από 30 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας. Έχει τερματίσει στην υψηλότερη θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, στο αγώνισμα του μαραθωνίου 12η θέση και 11η θέση στην Ευρώπη. Είναι OLYMPIANS και πρέσβειρα του μαραθώνιου δρόμου και από το 2018 μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων και ειδικότερα σε θέματα που αφορούν τις γυναίκες και το δρομικό κίνημασε όλο τον κόσμο.  Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και προπονήτρια δρόμων αντοχής και μαραθωνίου δρόμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Exit mobile version