ΑργολίδαΕπιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών στο Ναύπλιο

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών στο Ναύπλιο

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας και το ΚΕΜΧ Ναυπλίου, όπως κάθε χρόνο πραγματοποίησε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όσων θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος, στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ναυπλίου.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος  παρουσία του κλήρου της πόλεως Ναυπλίου. Αμέσως μετά το Τρισάγιο ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας.

Στην τελετή παρέστη ο Διοικητής του στρατοπέδου Σχης (ΜΧ) Γ. Γερανιός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας Λάμπρος Κατσαντώνης, ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Παναγιώτης Κοντός, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος, ο Περιφερειακός Συμβουλος και εντεταλμένος Αθλητισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Γιάννης Μαντζούνης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Πελοποννήσου Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Ρούτουλας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας Σπύρος Κατσίρης, οι θρησκευτικές αρχές και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας της πόλης του Ναυπλίου

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ανάφερε τα εξής:

Βρεθήκαμε σήμερα στο νεκροταφείο του Ναυπλίου για να τιμήσουμε τους οπλίτες και τους αξιωματικούς του στρατού και στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους αστυνομικούς που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. Η συλλογική μνήμη είναι χρέος ιερό και υποχρέωση. Τιμούμε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους στην ώρα του καθήκοντος και πέρασαν στο πάνθεον των Ελλήνων Ηρώων. Τους ταιριάζει μόνο Τιμή, Δόξα, Σεβασμός Ευγνωμοσύνη και Μνήμη.
Τιμώντας τους νεκρούς μας δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ζωντανούς μας, τους ανθρώπους αυτούς που κάθε μέρα επιτελούν ένα δύσκολο καθήκον διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή. Θέλω να απευθυνθώ ιδιαίτερα στους γονείς των δικών μας Ηρώων αν και όλοι είναι δικοί μας.
Να είστε υπερήφανοι όπως είμαστε υπερήφανοι όλοι εμείς για τα παιδιά σας, τα παιδιά μας. Τιμή, Δόξα, Σεβασμός, Ευγνωμοσύνη, Αθανασία για όλους αυτούς. Μην ξεχνάμε και αυτούς που είναι κάθε μέρα στο δρόμο, αξίζουν τουλάχιστον ενδιαφέρον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα