Αργολίδα«Ευκαιρίες χρηματοδότησης για τους πολιτιστικούς φορείς - Δυνατότητες και Προοπτικές»

«Ευκαιρίες χρηματοδότησης για τους πολιτιστικούς φορείς – Δυνατότητες και Προοπτικές»

Ο Δήμος Ναυπλιέων, σε συνεργασία με το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, που υπάγεται στο Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνουν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου ημερίδα στο Βουλευτικό Ναυπλίου με θέμα: «Ευκαιρίες χρηματοδότησης για τους πολιτιστικούς φορείς – Δυνατότητες και Προοπτικές».

Το απόγευμα της ίδιας μέρας (17.00-19.00), στον ίδιο χώρο (Βουλευτικό), θα ακολουθήσει εξειδικευμένη συζήτηση με πολιτιστικούς φορείς της περιοχής, πάνω σε θέματα που σχετίζονται για τις δυνατότητες χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη.

Στόχος της ημερίδας είναι να ενισχύσει τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις. Το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη, καθώς είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποκλειστικά για τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, δημιουργεί νέες ευκαιρίες, αλλά και δυνατότητες για τους φορείς του πολιτισμού. Η ανάπτυξη, όμως, του πολιτιστικού τομέα είναι κάτι που, ταυτόχρονα, ενδιαφέρει ευρύτερα την τοπική κοινωνία, καθώς ο πολιτιστικός τομέας ενδυναμώνει, το σύνολο της τοπικής οικονομίας. Έτσι, μπορεί να καταστεί και μοχλός τοπικής ανάπτυξης.

Τα ερωτήματα, λοιπόν, που προκύπτουν είναι πολλά και ενδιαφέροντα.

Πώς και με ποιον τρόπο οι πολιτιστικοί και δημιουργικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν και να εδραιωθούν μέσα σε ένα εγχώριο και διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον; Πώς μπορούν να τους βοηθήσουν τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία; Ποιες εμπειρίες υπάρχουν; Ποιος είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης; Υπάρχουν παραδείγματα καλών πρακτικών;

Τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν και θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας από τους ομιλητές με τη συμμετοχή και του κοινού.

Για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Για προεγγραφή πατήστε ΕΔΩ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα