Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023
ΑργολίδαΣκάκι για μικρούς και μεγάλους στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου

Σκάκι για μικρούς και μεγάλους στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου

Την περασμένη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, ημέρα εορτής για τα σχολεία, μετά τον εκκλησιασμό οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση για το σκάκι και να πληροφορηθούν για τα οφέλη που προσφέρει αυτό το τόσο ωραίο και διασκεδαστικό παιχνίδι-άθλημα.

Η παρουσίαση έγινε από τον Θ. Τσαρσιταλίδη, πρόεδρο του σκακιστικού Συλλόγου”ΠΕΡΣΕΑΣ” Άργους, και είχε στόχο να καταλάβουν τα παιδιά ότι παίζοντας μπορούν ταυτόχρονα και να διασκεδάζουν αλλά και να “ακονίζουν” το μυαλό τους, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύονται στην αυτοσυγκέντρωση, τον αυτοέλεγχο, το σωστό σχεδιασμό, την κατανόηση καθώς και στην ανάπτυξη σωστής κρίσης.

Αναγνωρίζοντας τα σημαντικά οφέλη του πνευματικού αυτού αθλήματος, το σχολείο παρέχει στέγη στο σκακιστικό σύλλογο Άργους “Περσέα”, που κάνει μαθήματα κάθε Σάββατο για μικρούς και μεγάλους, διοργανώνει και συμμετέχει σε τουρνουά σκάκι, όπου έχει πάρει σημαντικές διακρίσεις.

Στο τέλος της παρουσίασης, σχεδόν το σύνολο των παιδιών έδειχνε ενθουσιασμό για το όφελος που μπορούν να αποκομίσουν μαθαίνοντας σκάκι και κατά την έξοδό τους από την αίθουσα, πολλά δήλωναν χαρούμενα ότι θα το εντάξουν στις δραστηριότητές τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα