Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
ΑργολίδαΤ. Λάμπρου: Ίδρυση και λειτουργιά εσπερινού επαγγελματικού λυκείου στο Κρανίδι ή εσπερινές...

Τ. Λάμπρου: Ίδρυση και λειτουργιά εσπερινού επαγγελματικού λυκείου στο Κρανίδι ή εσπερινές τάξεις

Κύριε Δήμαρχε,

όπως έχουμε συζητήσει, ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, το οποίο απασχολεί πάρα πολλούς δημότες μας, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι να τους δοθεί μία μεγάλη δεύτερη ευκαιρία να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να παρακολουθήσουν ένα Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο.

Απαιτείται το θέμα να εισαχθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να ξεκινήσουμε τη διαδικασία υποβολής αιτήματος και να προβούμε σε όλες τις ενέργειες για την υλοποίησή του.

Σας ενημερώνω ότι ο Δήμος Ερμιονίδας είχε υποβάλλει και στο παρελθόν με ανάλογες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ανάλογο αίτημα χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα τη δημοτική περίοδο 2010-2014 με απόφαση ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας και τη δημοτική περίοδο 2014-2019, με ανάλογη απόφαση. Μάλιστα την περίοδο 2014-2019 το αίτημά μας είχε υποβληθεί συνοδευόμενο από 100 αιτήσεις – εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την εγγραφή τους στο σχολείο. Τότε η οικονομική κατάσταση – κρίση πάγωσε το αίτημά μας. Τώρα απαιτείται η επικαιροποίησή του, η άμεση ενεργοποίηση όλων μας για να διεκδικήσουμε την ίδρυση και λειτουργία Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στο Κρανίδι.

Με την ευκαιρία της επιστολής μου σας υπενθυμίζω ότι το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι λειτουργεί τα 13 τελευταία χρόνια και έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση 180 άτομα. Πολλοί από τους εκπαιδευόμενους επιθυμούν να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Άρα όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε την ίδρυση και λειτουργία του Εσπερινού Λυκείου στο Κρανίδι.

Είμαι στη διάθεσή σας να ενεργοποιήσουμε την τοπική μας κοινωνία, τους Βουλευτές του Νομού μας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς.

Στην εποχή της δια βίου μάθησης, απαιτείται να μην υπάρχουν εκπαιδευτικοί αποκλεισμοί και καθώς οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι αποτρεπτικές, είναι επιτακτική ανάγκη να ενταχθούν οι ενδιαφερόμενοι σε άλλες εκπαιδευτικές δομές Εσπερινής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με εκτίμηση

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας – Καθηγητής Κοινωνικής Εκπαίδευσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα