ΚορινθίαΔιαχείριση οικιακών απορριμμάτων – Οδηγίες προς τους δημότες

Διαχείριση οικιακών απορριμμάτων – Οδηγίες προς τους δημότες

Το φαινόμενο της χρήσης μέσων πρόληψης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (μάσκες, γάντια κ.λπ.) και η απόρριψή τους (σε κάδους ή και έξω από αυτούς), αλλάζει την εικόνα και τη σύσταση των αστικών αποβλήτων και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τη συλλογή και διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς επίσης, τις εργασίες καθαριότητας με διαρκείς απολυμάνσεις των κοινόχρηστων χώρων, των δημοτικών κτηρίων, του αστικού εξοπλισμού και των οχημάτων του, στο πλαίσιο της πρόληψης και του περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού.

Με βάση τις ΟΔΗΓΙΕΣ της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σωτήριος Πέρρας συστήνουν σε κάθε πολίτη να ακολουθήσει ΥΠΕΥΘΥΝΑ τα εξής βήματα, ως ελάχιστη συνεισφορά μας στην προστασία των εργαζόμενων στην καθαριότητα αλλά και στη Δημόσια Υγεία.

Οδηγίες διαχείρισης απορριμμάτων για νοικοκυριά, χωρίς κρούσμα covid-19

➢ Γάντια, μάσκες και μαντηλάκια απολύμανσης μιας χρήσης ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ.

➢ Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια απολύμανσης μιας χρήσης και άλλα μολυσμένα απόβλητα τα συλλέγουμε σε σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες κλείνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

ΔΕΝ πετάμε ποτέ στις αποχετεύσεις γάντια, μάσκες και μαντηλάκια.

➢ Πετάμε αυτές τις σακούλες μόνον στον ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΔΟ τον οποίο κλείνουμε καλά προς αποφυγή επαφής ή πιθανότητα επιμόλυνσης.

ΔΕΝ αφήνουμε τις σακούλες έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο.

ΔΕΝ βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα), κλαδέματα, απόβλητα κατασκευών, εκσκαφών και κατεδαφίσεων στους δρόμους ή έξω από τους κάδους. Πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τον Δήμο για την παραλαβή τους.

➢ Συνεχίζουμε κανονικά να συλλέγουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Οδηγίες διαχείρισης απορριμμάτων για νοικοκυριά, με ασθενείς σε καραντίνα, με κρούσμα ή με ύποπτο κρούσμα covid-19

➢ Ισχύει η προαναφερόμενη οδηγία, ότι τα γάντια, οι μάσκες και τα μαντηλάκια απολύμανσης μιας χρήσης ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ. Πετάμε τα αναλώσιμα των ασθενών σε ξεχωριστή σακούλα και εντός κλειστού δοχείου και ΌΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.

➢ Τοποθετούμε τη σακούλα καλά κλεισμένη, σε δεύτερη σακούλα απορριμμάτων την οποία κλείνουμε το ίδιο σφιχτά.

ΔΕΝ γεμίζουμε υπερβολικά τη δεύτερη σακούλα και ΔΕΝ συμπιέζουμε τα απόβλητα με τα χέρια μας για να αποφευχθεί τυχόν διάρρηξη αυτών.

➢ Χρησιμοποιούμε γάντια σε όλη την παραπάνω διαδικασία. Είναι υπέρ της ασφάλειας όλων μας να χρησιμοποιούμε γάντια για να κλείσουμε, να δέσουμε τις σακούλες και να τις μεταφέρουμε στον κάδο απορριμμάτων.

 Σεβόμαστε, προστατεύουμε και διευκολύνουμε το έργο των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και να συνεχίσει ο Δήμος μας να είναι καθαρός.  

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε την υπηρεσία για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη.

Τμήμα  Περιβάλλοντος. Τηλ.: 2744360177, Τμήμα Καθαριότητας-Ανακύκλωσης. Τηλ.: 2744022169

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα