Home Αργολίδα Οδηγίες για τον Covid-19

Οδηγίες για τον Covid-19

0

1.Άτομα χωρίς χρόνια προβλήματα υγείας που εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία ίωσης, πρέπει να παραμείνουν σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες. Ενημερώνεται τηλεφωνικά ο οικογενειακός ιατρός, αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό σε Νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρεία.

2.Άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας ή ηλικιωμένοι με οξεία λοίμωξη αναπνευστικού (πυρετός, βήχας, δύσπνοια) θα πρέπει να ενημερώσουν οπωσδήποτε τηλεφωνικά τον οικογενειακό ιατρό τους.

3.Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να παραμείνουν τις επόμενες δύο εβδομάδες στο σπίτι, να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας τουλάχιστον δύο μέτρων από τους άλλους ενοίκους, να έχουν ατομικά σκεύη (πετσέτες, πιάτα, μαχαιροπήρουνα, κουτάλια, ποτήρια, κλπ), να λαμβάνουν τη χρόνια θεραπευτική αγωγή τους και να αποφεύγουν τη μαζική συνάθροιση ή συνωστισμό σε κλειστούς χώρους. 

4.Δεν ξεχνάμε την υγιεινή των χεριών (για 20 δευτερόλεπτα σε όλη την επιφάνειά τους), την αποφυγή βήχα(μάσκα προστασίας), την αποφυγή επαφής των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα), τον τακτικό εξαερισμό των χώρων και τη συχνή απολύμανση των επιφανειών ή αντικειμένων της άμεσης καθημερινότητας. 

5.Η επίσκεψη στα ιδιωτικά ιατρεία ή διαγνωστικά εργαστήρια να γίνεται μετά από συνεννόηση με τον ιατρό, έτσι ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός με πολλά άτομα στην αναμονή. Αν χρειαστεί συνοδός, επιτρέπεται μόνο ένας ανά ασθενή.

 6. Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις ώστε να περιορίζουμε τη δυνατότητα διασποράς του ιού.

7.Απαραίτητη η χρήση αντισηπτικού χεριών και μάσκας. 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version