Αργολίδα Τάσος Λάμπρου: Η λειτουργία των βιολογικών Κρανιδίου και Ερμιόνης

Τάσος Λάμπρου: Η λειτουργία των βιολογικών Κρανιδίου και Ερμιόνης

0

Κύριε Δήμαρχε,

ζητώ στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να συμπεριληφθεί στα θέματα της ημερησίας διάταξης, το θέμα σχετικά με τη λειτουργία των βιολογικών σταθμών Κρανιδίου και Ερμιόνης και συγκεκριμένα προτείνω να συζητηθούν μτ την εξής διαδικασία.

Το πρώτο θέμα θα αφορά την κατάσταση την οποία βρήκατε σχετικά με τη λειτουργία ή μη των βιολογικών Κρανιδίου και Ερμιόνης με την ανάληψη των καθηκόντων σας στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου και σχετίζεται με τη μήνυση που υποβάλλατε μετά την ψήφιση του Δημοτικού Συμβουλίου της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του διορισμού δικηγόρου για την σχετική υπόθεση.

Τότε υπεύθυνα σας είχα ζητήσει τόσο το κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου, το Δ.Σ όσο και οι δημότες να ενημερωθούν έγκυρα και έγκαιρα για το «καθεστώς» λειτουργίας των βιολογικών Κρανιδίου και Ερμιόνης, ποια κατάσταση παραλάβατε, με άλλα λόγια εάν λειτουργούσαν ή όχι, εάν υπήρχαν εκκρεμότητες από την προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Το δεύτερο θέμα αφορά την σημερινή κατάσταση, ποιες απαιτείται να είναι οι ενέργειες της ΔΕΥΑΕΡ και ευρύτερα του Δήμου για την ομαλοποίηση της κατάστασης, για την ουσιαστική ποιοτική λειτουργία τους.

Επί του θέματος, είχαμε πρωτοβουλία – συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δ.Κ Κρανιδίου, στην οποία παρευρέθηκε και το Συμβούλιο της Τ.Κ Κοιλάδας. Επίσης είχαμε συλλογή υπογραφών δημοτών, άρα το θέμα απαιτείται να εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η διοίκηση του Δήμου έχει συνέχεια, αλλά και κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν μεγάλη ευθύνη τόσο για τις πράξεις τους, όσο και για τις παραλείψεις τους. Εάν οι επιλογές τους και οι αποφάσεις τους οδηγήσουν στη διακοπή της λειτουργίας των βιολογικών, στην υποβάθμιση της λειτουργίας τους και στην υφιστάμενη τραγική σημερινή κατάσταση.

Τα ψέματα τελείωσαν, τα μεγάλα θέματα έμμεσα απαιτείται να τεθούν σε συζήτηση και να γίνει λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό συμβούλιο.

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version