Home Άρθρα Οι εργαζόμενοι στο Documento καταγγέλλουν τις κυβερνητικές πρακτικές στον Τύπο

Οι εργαζόμενοι στο Documento καταγγέλλουν τις κυβερνητικές πρακτικές στον Τύπο

0

Ανακοίνωση των εργαζομένων στο Documento

Οι εργαζόμενοι στο Documento, στο documentonews και στο koutipandoras.gr αναγκαζόμαστε για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να εξωτερικεύσουμε την αγωνία μας για το μέλλον των Μέσων στα οποία εργαζόμαστε λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού τους από τη διαφημιστική δαπάνη.

Αυτήν τη φορά η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ώστε με κρατικό χρήμα να κατευθύνει την ενημέρωση εκεί που θέλει εκείνη.

Αντί να λάβει οριζόντια μέτρα ενίσχυσης του ήδη χειμαζόμενου Τύπου, εργαλειοποιώντας την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», «σπρώχνει» ζεστό κρατικό χρήμα σε φίλους και ημέτερους. Φυσικά το Documento για μια ακόμη φορά είναι εκτός αποδεικνύοντας τα λεγόμενά μας εδώ και καιρό. Δείχνει όμως και κάτι ακόμη για τη νοοτροπία των κυβερνώντων ότι πέρα από εκδικητικά κίνητρα, αποκλείουν το αναγνωστικό μας κοινό από μια πηγή πολύτιμης για τη δημόσια Υγεία ενημέρωσης.

Μοναδική λύση, έστω και τώρα, είναι η οριζόντια ενίσχυση του Τύπου χωρίς αποκλεισμούς και η απόσυρση της καμπάνιας ώστε τα 11 εκατομμύρια € να διατεθούν στα νοσοκομεία μας που τα έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη αυτήν τη στιγμή. Άλλωστε με βάση και νόμο του Ελληνικού κράτους καμπάνιες που αφορούν σε πανδημίες γίνονται δωρεάν. Εμείς θα τη δημοσιεύσουμε με χαρά.

Το σίγουρο είναι πως ο αποκλεισμός του Documento είναι απόδειξη όσων έχουμε καταγγείλει εδώ και καιρό, δηλαδή της κυβερνητικής πρόθεσης για οικονομικό στραγγαλισμό της εφημερίδας μας.

Το Documento είναι το Μέσο εκείνο που έθεσε από την πρώτη στιγμή το σύνολο των εργαζομένων του σε τηλεργασία προκειμένου να προφυλάξει την υγεία τους. Το ίδιο διάστημα προχώρησε στη δωρεάν διανομή στο αναγνωστικό κοινό της ηλεκτρονικής του έκδοσης και για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία.

Παράλληλα, και παρά την προσπάθεια για τον οικονομικό στραγγαλισμό του, δεν μπήκε στη λογική να αναστείλει τις συμβάσεις των εργαζομένων του προκειμένου αυτοί να πληρωθούν από το κράτος με το γλίσχρο αντίτιμο των €800 για ενάμιση μήνα. Επιπροσθέτως το Documento από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του δεν καθυστέρησε ούτε έναν μήνα τη μισθοδοσία τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ, τις πολιτικές δυνάμεις, κάθε συνάδελφο μεμονωμένα, τους φορείς και τον απλό κόσμο όχι να στηρίξουν το Documento, αλλά να στείλουν ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι το δικαίωμα στην ενημέρωση και ο αγώνας για τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων μας είναι το νήμα που μας ενώνει.

Θα σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, σε όποιον κλάδο, για να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν αντεργατικά μέτρα, που ήρθαν για να μείνουν, με αφορμή την πανδημία, ή θα έρθουν την επόμενη μέρα, με πρόσχημα τις επιπτώσεις από την πανδημία στη λογική του «μαζί τα φάγαμε».

Σας ευχαριστούμε,
Οι εργαζόμενοι στο Documento

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version