Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑργολίδαΆμεση φύλαξη και εγκατάσταση Κινητής Μονάδας Υγείας στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας»

Άμεση φύλαξη και εγκατάσταση Κινητής Μονάδας Υγείας στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας»

Με δεύτερη επιστολή προς τους αρμοδίους καθ΄ύλην φορείς και αιρετούς ο Δήμος Ερμιονίδας πιέζει και αναζητά άμεσα λύση σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού στην δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας». Διαβάστε αναλυτικά:

Προς: 1.Υπουργό Προστασίας του Πολίτη 2. Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου 3. Υπουργό Υγείας 4. Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας 5. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας 6. Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας 7. Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης 8. Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Κοιν. : Α.Τ. Ερμιονίδας

Σχετικά με την φιλοξενία 500 περίπου μεταναστών και προσφύγων στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» με έδρα την Κοινότητα Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας και σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. 2811/03-04-2020 σχετικού εγγράφου μου, σας αναφέρω ότι συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε την καθημερινή μαζική και ανεξέλεγκτη  κυκλοφορία αυτών των προσφύγων και μεταναστών σε μεγάλες ομάδες πολλών ατόμων, στις Κοινότητες του Δήμου μας.

Δεδομένης της υποστελέχωσης του Α.Τ. Ερμιονίδας, ζητούμε την άμεση ενίσχυσή του με επαρκές προσωπικό, προκειμένου να γίνεται φύλαξη και έλεγχος επί εικοσιτετραώρου βάσεως στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», έτσι ώστε σε αυτή τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών να εφαρμοστούν πλήρως τα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων με σκοπό την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

Επίσης, επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία περίθαλψη και το υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει, ζητούμε την άμεση εγκατάσταση Κινητής Μονάδας Υγείας  στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», η οποία θα αναλάβει την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Μάλιστα η πρόσφατη μεταφορά σύμφωνα με δημοσιεύματα, εν μέσω πανδημίας, 50 ατόμων από άλλη δομή στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», τα οποία είχαν περάσει από ιατρικό έλεγχο; και γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχουν ασθενείς από κορωνοϊό COVID-19; Αυτό καθιστά επιτακτική την ανάγκη εγκατάστασης Κινητής Μονάδας Υγείας στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας.

Σε διαφορετική περίπτωση ζητούμε την μεταφορά των φιλοξενούμενων προσφύγων και μεταναστών από το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» σε άλλη δομή φιλοξενίας που θα τους εξασφαλίζει τις απαιτούμενες συνθήκες διαβίωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] και οι δύο την υπογραφή του δημάρχου Ερμιονίδας, και ημερομηνίες 3 Απριλίου και 7 Απριλίου αντίστοιχα, ενώ παραλήπτες έχουν τόσο τον αρμόδιο υφυπουργό […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα