ΠεριφέρειαΔεκατρείς άνδρες και τέσσερις γυναίκες τα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δεκατρείς άνδρες και τέσσερις γυναίκες τα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε 17 συνολικά ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Κυριακή 5 Απριλίου, όπως ενημερώνει σχετικά η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν είναι, στην Αργολίδα 2, στην Αρκαδία 3, στην Κορινθία 3, στη Λακωνία 1 και στη Μεσσηνία 8.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το εν λόγω δελτίο, η κατάσταση στην Περιφέρεια είναι η εξής:

“Ανακοινώνεται ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο ασθενής είναι στενή επαφή ενός ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Κατόπιν τούτων και των νέων στοιχείων που προκύπτουν, το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό στην Περιφέρεια μας είναι δεκαεπτά (17) καθώς δύο (2) έως τώρα περιστατικά της ΠΕ Αργολίδας καταχωρήθηκαν σε άλλη Περιφέρεια της χώρας (παρέμεναν μόνο ως δηλωθείσα διεύθυνση) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: δύο (2)* αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ  δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: τρία (3)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: οκτώ (8)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι δεκατρείς άνδρες (13) και τέσσερις γυναίκες (4),

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δύο (2) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και επτά (7) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση  λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό.”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα