ΆρθραΕπιβεβαιώθηκε το φιάσκο με το Voucher - Καταργείται το πρόγραμμα

Επιβεβαιώθηκε το φιάσκο με το Voucher – Καταργείται το πρόγραμμα

Μηνάς Π.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στα χέρια μου τα στοιχεία για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης δεν ήθελε και πολύ να καταλάβω ότι έχουμε να κάνουμε με ένα φιάσκο-σκάνδαλο της κυβέρνησης και έπρεπε να δημοσιευτεί επειγόντως και όχι να θαφτεί με πρακτικές τύπου σιγής ασυρμάτου στις οποίες προέβησαν τα κανάλια και οι ιστοσελίδες πρώτης γραμμής.

Η τεχνολογία βοηθάει στο να μοιραστούν οι ιδέες και οι πληροφορίες και εμείς στην “Ενημέρωση Πελοποννήσου” προσπαθούμε πάντα να φέρουμε στο φως γεγονότα που είτε σας αποκρύβουν, είτε σας λένε την μισή αλήθεια.

Οι χθεσινές αποκαλύψεις ότι για το ΕΣΠΑ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνιζε ήδη από τον Μάρτιο ότι, λόγω της έκτακτης συγκυρίας, οι δαπάνες απευθείας ενίσχυσης επιστημόνων είναι πλέον απολύτως επιλέξιμες και δεν ήταν “μονόδρομος” να δοθούν χρήματα στα ιδιωτικά ΚΕΚ όπως φώνασκαν για δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα οι υπουργοί της κυβερνήσεως.

Σας παραθέτω το δημοσίευμα μας Το φιάσκο με τα Voucher

Δήλωση Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση

Σε συνθήκες έκτακτες και στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, επελέγη η στήριξη έξι επιστημονικών κλάδων, μέσω ενός προγράμματος ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, με επιταγή κατάρτισης (voucher).

Στόχος του Προγράμματος δεν ήταν μόνο η στήριξη του εισοδήματος του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, αλλά και η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων, με προφανή οφέλη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αντίστοιχων κλάδων και κατ’ επέκταση για την Ελληνική οικονομία.

Επομένως, κλειδί για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των καταρτιζομένων και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην οικονομία, ήταν η διαμόρφωση ενός ποιοτικού περιεχομένου κατάρτισης. Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.

Ταυτόχρονα, με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια.

Μέσα στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση η Κυβέρνηση δεν σταματάει τις μεταρρυθμίσεις. Γίνονται σε λίγες μέρες ή εβδομάδες, πράγματα που δεν γίνονταν για χρόνια. Χτίζουμε, όλοι μαζί, ένα αποτελεσματικό Κράτος που εμπνέει εμπιστοσύνη. Τυχόν αστοχίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] ακούει, σέβεται και τιμά, τους επιστήμονες, ενώ χαρακτήρισε άδικη την κριτική που ασκείται.Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα