Ο Χίτλερ πίστευε «στην επιβίωση του πιο ισχυρού» και ο καθορισμός του ήταν η φυλετική καθαρότητα. Ο Αδόλφος “ποντάριζε” στο εκλογικό σύστημα και την αποτελεσματικότητα του, «Αν χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να τους εξοντώσουμε εκλογικά από το να τους σκοτώσουμε, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον εγγυημένα από το ίδιο τους το Σύνταγμα», είχε δηλώσει. Συνταγματικά κατοχυρωμένος. Οι Ναζί θεωρούσαν ότι οι πάσχοντες από σωματικές ή νοητικές ασθένειες αλλοίωναν το γενετικό τοπίο της αποκαλούμενης κυρίαρχης φυλής και ότι, με την αναπαραγωγή τους, συνιστούσαν βιολογική απειλή για την αγνότητα της Άριας φυλής.
Διανοούμενοι, επιστήμονες, “έκλειναν το μάτι” στο Χίτλερ και ασκούσαν επιρροή υπέρ του για τα παραπάνω που ανέφερα. Οι μεγάλες δυνάμεις, Αμερική, Αγγλία, Ρωσία, Ισπανία, Κίνα και Ιαπωνία, είτε έκαναν τα στραβά μάτια, είτε προωθούσαν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.
Αν στα τέλη της δεκαετίας του ’30 υπήρχε εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, σίγουρα η δημοφιλέστερη στη Γερμανία θα λεγόταν «Find the Jew» (Βρείτε τον Εβραίο).
Στη σημερινή εποχή με τις ιλιγγιώδεις εξελίξεις που βιώνουμε οσονούπω θα κυκλοφορήσει, αν δεν έχει ήδη, εφαρμογή που θα κάνει θραύση με την ονομασία “Find the achoo” (Βρείτε το φτέρνισμα).
Το “Τρίτο Ράιχ” και η φιλοσοφία του στηρίχτηκε στην προπαγάνδα και στον έλεγχο των πάντων. Αρκεί να θυμηθούμε, τις απαγορεύσεις από τις διοικήσεις των νοσοκομείων προς τους ιατρούς, τα 11 εκατομμύρια ευρώ που μοιράστηκαν στα κανάλια και ιστοσελίδες για να μας «προετοιμάσουν» στην είσοδο των περιοριστικών μέτρων στην Πανδημία (Ισχύουν μόνο για εμάς, όχι για την εξουσία) ως την χθεσινή πίτα των 9 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσαν πάλι στα ΜΜΕ προφανώς με την αιτιολογία της «εξόδου», όχι προς την Γη της Επαγγελίας αλλά από την… Καραντίνα.
Ιανουάριος 2019: «Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της le monde diplomatique, η Κινεζική κυβέρνηση έχει δώσει άδεια σε οκτώ ιδιωτικές εταιρείες να βρουν συστήματα και αλγόριθμους για τα αποτελέσματα της κοινωνικής πίστωσης. Έτσι, το σύστημα «κοινωνικής πιστοληπτικής ικανότητας» της Κίνας, που θα αποδίδει ένα συνεχώς ανανεωμένο σκορ σε κάθε άτομο με βάση τις παρατηρούμενες συμπεριφορές, που σχεδιάστηκε για να ελέγχει τη συμπεριφορά δίνοντας στο κράτος την δυνατότητα να επιβάλει τιμωρίες και να δίνει ανταμοιβές, είναι γεγονός.»
Στην Κίνα ήδη η εφαρμογή «κανόνων καλής συμπεριφοράς» που «τρέχει» εδώ και καιρό (Βλέπε Black mirror Nosedive), πραγματοποιεί αναβάθμιση. Στο λογισμικό του θα προστεθούν απαγορεύσεις από την 1η Ιουνίου, μια σειρά από συμπεριφορές που κρίνονται “απολίτιστες”. Το φτάρνισμα και το βήξιμο χωρίς να καλύπτει κάποιος με το χέρι του τη μύτη ή το στόμα του, όπως επίσης το να μην φοράει κάποιος μάσκα όταν είναι άρρωστος σε δημόσιους χώρους αποτελούν πλέον μέρος ενός νέου καταλόγου γι’αυτά που θεωρούνται παραβάσεις στην κινεζική πρωτεύουσα.
Θα μου πείτε και που είναι το κακό σε όλα αυτά; Για την υγεία μας και για το καλό μας γίνονται και ας έχουμε παράπλευρες απώλειες στα δικαιώματα και στην ελευθερία μας. Το λογισμικό θα αναβαθμίζεται συνέχεια όλο και πιο πολύ, με καινούριες ιδέες, αντιλήψεις, συγκρουόμενες με ότι γνωρίζουμε και ζούμε χιλιάδες χρόνια τώρα. Όποιος έχει την εξουσία στην εφαρμογή θα “βάζει και τους κανόνες”. Όλα τα προσωπικά μας δεδομένα θα είναι στα χέρια ιδιωτικών εταιριών συνταγματικά δοσμένα πλέον, διότι το προϊόν που πουλάνε και αγοράζουμε είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Με πρόσχημα και στο όνομα της Πανδημίας ανοικοδομούν ένα δυστοπικό – Ουτοπικό νέο κόσμο που όλα θα είναι νευρωτικά τέλεια υπό την σκιά της Μεγάλης Εφαρμογής. Μην ξεχνάτε το like δεν το χρέωναν άμεσα ποτέ, το χρεώνουν έμμεσα. Ούτε υπήρχε περιορισμός της χρήσης του ανά ημέρα. Ο εθισμός πάντα είναι δωρεάν. Στην αρχή.
Το παραπάνω σενάριο είναι από μια ακολουθία σκέψεων και αναζητήσεων που δεν είναι ανάγκη να συμφωνείτε. Να έχετε τις δικές σας απόψεις και σκέψεις χωρίς να επηρεάζεστε από κανέναν.
Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook
Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News