Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
Ελλάδα«ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ-ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2020»: Με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία

«ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ-ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2020»: Με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Μέσα στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που ζούμε οι εορτασμοί για την Επέτειο των 2.500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας και τη Μάχη των Θερμοπυλών έχουν προς το παρόν ανασταλεί, η Τιμητική Κοσμητεία του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» παραμένει σε Σώμα στρέφοντας το βλέμμα στον Άνθρωπο και τον αγώνα απέναντι στον κορωνοϊό καθώς και στις νέες κοινωνικές συνθήκες που η πανδημία προκαλεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά την ανακοίνωση της Προέδρου της Τιμητικής Κοσμητείας, Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη ότι όλα τα κονδύλια του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη που είχαν προϋπολογιστεί για τις δράσεις του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» θα διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες διανομές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό σε περιοχές όπως η Σαλαμίνα, οι Θερμοπύλες και ολόκληρη η Φθιώτιδα, ο Πειραιάς, η Νίκαια και 85 χωριά στην Κρήτη.  Οι διανομές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Με ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο αναφέρθηκε στη σπουδαία αυτή προσφορά ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος «ΣΑΛΑΜΙΣ» και μέλος Τιμητικής Κοσμητείας κύριος Κυριάκος Μαριδάκης μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020, τονίζοντας ότι «πέρα από τους εορτασμούς πρέπει να δίνουμε σημασία στον άνθρωπο και στην κοινωνία».

«Με τη στήριξη και την μεγάλη αγάπη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για την Σαλαμίνα, από το 2011 ξεκινήσαμε με ταπεινότητα και διακριτικότητα μια συνεργασία ώστε να φτάσουμε στο Επετειακό Έτος Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020.  Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τον κύριο Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη που είναι πάντοτε κοντά μας.  Ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία το γεγονός ότι η κυρία Βαρδινογιάννη αποφάσισε όλα τα κονδύλια του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη να διατεθούν στους συνανθρώπους μας που περνούν δύσκολα, σε δομές αστέγων, στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και πρόσφατα και στη Σαλαμίνα εμπεριέχει έναν μεγάλο συμβολισμό διότι πέρα από τους εορτασμούς πρέπει να δίνουμε σημασία στον άνθρωπο και στην κοινωνία.  Η κυρία Βαρδινογιάννη, εκτός από τις υπόλοιπες δράσεις, έχει ανακοινώσει επέκταση του Ιατρικού Κέντρου της Σαλαμίνας και ανεφοδιασμό του με ασθενοφόρα.  Αυτό που στοχεύουμε να κάνουμε μέσα από την Τιμητική αυτή Κοσμητεία, όπου συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, και στην οποία έχω την τιμή να είμαι μέλος, είναι η ανάδειξη της Σαλαμίνας σε κοιτίδα ελευθερίας, δημοκρατίας και πολιτισμού ώστε να προστατεύσουμε αυτόν τον χώρο και να γίνει κτήμα της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου.  Δίνουμε σημασία στην ειρήνη, στο αποτέλεσμα της μάχης, στην αλληλεγγύη και στην ενότητα όλων των λαών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Μαριδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» θα πραγματοποιηθούν με νέα κονδύλια όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν καθώς πρόθεση της κυρίας Βαρδινογιάννη είναι να τιμηθεί η σημαντική αυτή εθνική επέτειος, η οποία ξεπερνά τα όρια της πατρίδας μας και αποτελεί ορόσημο για την Ευρώπη και ολόκληρο τον Δυτικό πολιτισμό.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα