Αργολίδα Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης θα σιτίζει τα παιδιά στο “Γαλαξία”

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης θα σιτίζει τα παιδιά στο “Γαλαξία”

0

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ εγγυάται την παροχή γευμάτων σε μικρά παιδιά στο ξενοδοχείο που φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες στο Κρανίδι

Το προσωπικό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, θα διασφαλίσει την παροχή γευμάτων σε μικρά παιδιά που διαμένουν στο ξενοδοχείο στο Κρανίδι, όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού, δεδομένης της μη πρόσβασης των προσφύγων στις τοπικές αγορές, σύμφωνα με ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού.

Ο ΔΟΜ που έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου “βρίσκεται σε στενή επαφή με όλες τις αρμόδιες αρχές κι όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας εφαρμόζονται κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Μετανάστευσης και ‘Ασυλου. Σε αυτό το πνεύμα συνεργασίας θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες υπέρ της ασφάλειας των αιτούντων άσυλο, του προσωπικού του ΔΟΜ και του τοπικού πληθυσμού», υπογραμμίζει ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του ΔΟΜ, Τζιανλούκα Ρόκο.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι μια ομάδα του ΔΟΜ που αποτελείται από συντονιστές, ψυχολόγους, διερμηνείς, νομικούς συμβούλους και κοινωνικούς λειτουργούς, με τον απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής προστασίας, συνεχίζει να εργάζεται στη δομή με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το ξενοδοχείο έχει απολυμανθεί, το προσωπικό είναι εξοπλισμένο με την απαραίτητη προστασία, ενώ έχει διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις οδηγίες προφύλαξης από τον COVID-19.
Στη δομή διαμένουν 471 αιτούντες άσυλο, στην πλειοψηφία τους μονογονεϊκές οικογένειες, κυρίως από το Καμερούν και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

ΑΠΕ ΜΠΕ

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version