Άρθρα Ο Τσόρτσιλ, ο Μωυσής και τα συσσίτια…

Ο Τσόρτσιλ, ο Μωυσής και τα συσσίτια…

2
Γράφει ο Μηνάς Π.

Έχουμε πόλεμο δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και το μιντιακό κατεστημένο του φόρεσε φουστανέλα και καριοφίλι να αντιμετωπίσει τον οχτρό…. όπα λάθος.

Τσόρτσιλ τον ντύσανε για τα… αργοπορημένα μέτρα κατά 10 μέρες περίπου που πήρε ενώ ήδη ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος είχε προνοήσει να λάβει και να κλείσει τα σχολεία. Και ας λοιδορήθηκε από πολλούς για την απόφαση αυτή.

Νέο Μωυσή που θα οδηγήσει τον τυραννισμένο λαό στην γη της επαγγελίας τον ονομάσανε διάφοροι παπαγάλοι, ξεχάσαν όμως ότι οι αποκριές ακυρώθηκαν, αλλά όχι για όλους τελικά.

Ο εχθρός είναι αόρατος, δίπλα μας, επάνω μας, μέσα μας. Η αγωνιά ημέρα με την ημέρα μεγαλώνει όπως και οι ουρές στα συσσίτια του Ναυπλίου. Απαγορεύσεις παντού, θα συμφωνήσω για το καλό μας. Πότε όμως θα καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι δεν είμαστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι ώστε να πέφτει ο μισθός κάθε μήνα βρέξει – χιονίσει ακόμα και εν μέσω πανδημίας; Μας λογαριάζουν ωσάν να είμαστε οι “ψηφοθηρικές τους πουτάνες”, μας φαντάζονται ότι περιμένουμε με ανοικτά τα πόδια την… επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως οι μπουλντόζες ξεροσταλιάζουν από το προηγούμενο καλοκαίρι στο Ελληνικό να βάλουν μπρος…

Να υπενθυμίσω ότι οι κύριοι και αξιότιμοι κυβερνώντες αμειβόμενοι πάνω από 7000 ευρώ μηνιαίως, το Χίλτον και το Κολωνάκι δεν προσφέρει ακόμα συσσίτια τώρα που δώσανε, όσοι δώσανε το 50% της αντιμισθίας τους…

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ιερέα Ελευθέριου Μίχου στο Ναό της Ευαγγελιστρίας:

Το Συσσίτιο θα λειτουργεί και το απόγευμα, λόγω της δραματικής αύξησης των ατόμων που ζητούν φαγητό.Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες. Πολλοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν να φάνε. Ο αριθμός των ατόμων που ζητάει φαγητό κάθε μέρα, ανεβαίνει δραματικά. Γι’ αυτό το Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων,όπου έχει αναλάβει και την μεταφορά κατ’οίκον, για να μην μείνει ΚΑΝΕΝΑΣ χωρίς φαγητό,θα φτιάχνει φαγητό και το απόγευμα για να καλύψεις τις ανάγκες,δεδομένου ότι τα μαγειρεία δεν επαρκούν λόγω στενότητας του χώρου ,ώστε να παίρνουν όλοι οι δικαιούχοι το φαγητό τους το πρωί. Αναγκαστικά, κάποιοι συνάνθρωποί μας, θα χρειαστεί να παραλάβουν το μερίδιό τους στο σπίτι το απόγευμα. Όσοι μπορείτε βοηθήστε, δίνοντας τρόφιμα ή χρήματα. Επίσης όσοι θέλουν, ας δηλώσουν εθελοντές στο τηλέφωνο 6937136122 για απογευματινή βάρδια.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version