Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΚόσμοςΣυνέχιση της τηλεεργασίας και μετά τη λήξη της πανδημίας προωθεί η...

Συνέχιση της τηλεεργασίας και μετά τη λήξη της πανδημίας προωθεί η Γερμανία

Νομοσχέδιο για την εργασία από το σπίτι και μετά τη λήξη της πανδημίας σκοπεύει να προωθήσει η κυβέρνηση

Ο υπουργός Εργασίας της Γερμανίας σχεδιάζει να προωθήσει ένα νομοσχέδιο που θα δίνει στους εργαζόμενους το δικαίωμα να εργάζονται από το σπίτι τους ακόμη και όταν τερματιστεί η κρίση του νέου κορονοϊού, όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild am Sonntag.
«Όποιος θέλει και εφόσον η εργασία του το επιτρέπει, θα πρέπει να είναι σε θέση να εργάζεται από το σπίτι, ακόμη και όταν τελειώσει η πανδημία», είπε ο Χουμπέρτους Χάιλ.

Με τα σχολεία κλειστά και με πολλές εταιρείες να ενθαρρύνουν την τηλεεργασία για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί στο 25% περίπου (από 12% συνήθως) το ποσοστό των Γερμανών που εργάζονται από το σπίτι τους. Ο Χάιλ, που προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), είπε ότι θα παρουσιάσει αυτό το νομοσχέδιο αργότερα φέτος, ώστε να καταστεί νόμος του κράτους το δικαίωμα των υπαλλήλων να εργάζονται από το σπίτι τους, είτε συνεχώς είτε για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς –επίσης από το SPD– στηρίζει αυτήν την ιδέα. «Οι προηγούμενες εβδομάδες έδειξαν πόσο εφικτή είναι η εργασία από το σπίτι. Είναι ένα πραγματικό επίτευγμα που δεν πρέπει να το εγκαταλείψουμε», είπε στην ίδια εφημερίδα.
Ωστόσο, το Συνδικάτο των Εργαζομένων απέρριψε την πρόταση, λέγοντας στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke ότι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτήν τη στιγμή η δοκιμαζόμενη οικονομία είναι να επιβληθούν περισσότεροι κανόνες.
Η Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ, η κοινοβουλευτική ηγέτις των Πρασίνων, στήριξε το δικαίωμα της τηλεεργασίας, όμως είπε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί μόνο εφόσον η κυβέρνηση εγγυηθεί το γρήγορο ίντερνετ για όλους. «Η δουλειά από το σπίτι πρέπει να είναι πάντα σε εθελοντική βάση και να διέπεται από κανόνες. Κανείς δεν θα πρέπει να υποχρεωθεί σε κάτι τέτοιο και δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε δουλειά χωρίς όρια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα