Αργολίδα Το Ναύπλιο στηρίζει τις επιχειρήσεις του

Το Ναύπλιο στηρίζει τις επιχειρήσεις του

0

Ο Δήμος Ναυπλιέων από την αρχή της πανδημίας του νέου Κωρονοϊού βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στους δημότες του αλλά και στους επαγγελματίες που πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα που έχουν παρθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του Ιού.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ήταν από τους πρώτους που ανακοίνωσε με δηλώσεις του ότι θα υπάρχουν ελαφρύνσεις στους επαγγελματίες που έχουν διακόψει την λειτουργία των επιχειρήσεων τους ή την έχουν περιορίσει προσωρινά.

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την :

Α) Απαλλαγή από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των επιχειρήσεων που διέκοψαν υποχρεωτικά την λειτουργίας τους για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των σχετικών μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Β) Απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν προσωρινά την λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10- 1958 β.δ. (Α’171), από τα τέλη κοινόχρηστου χώρου, για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Θα ακολουθήσουν:

1)Αναστολή είσπραξης μισθωμάτων των κυλικείων των σχολείων, του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου και καταστημάτων του Δήμου που ενοικιάζονται σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

2)Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων για το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί

3)Προσωρινή παραίτηση από τις επιβληθείσες κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (Τράπεζες) και από κάθε απαίτηση που απορρέει από αυτές εις βάρος των οφειλετών του Δήμου, για οφειλές μέχρι του ποσού των 2.000,00 € και μέχρι νεότερη έγγραφη εντολή.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version