Αργολίδα Τ. Λάμπρου: Να ανοίξει ο φάκελος του “Γαλαξία”

Τ. Λάμπρου: Να ανοίξει ο φάκελος του “Γαλαξία”

0

Σήμερα οδεύουμε προς μία νέα κανονικότητα δηλαδή θα προσαρμοστούμε όλοι ξανά στην κοινωνία, μετά την πανδημία, μετά την υπευθυνότητα που δείξαμε να μείνουμε σπίτι τόσο το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας όσο και η τοπική κοινωνία της Ερμιονίδας. Όπως είχαμε επισημάνει, μετά τη λήξη της υγειονομικής κρίσης το αίτημά μας είναι να ανοίξει σε όλες του τις πτυχές ο φάκελος της μεταναστευτικής και προσφυγικής δομής στο ξενοδοχείο «ΓΑΛΑΞΙΑΣ». Εμείς ως δημοτική παράταξη σταθεροί στις απόψεις είχαμε ξεκάθαρες θέσεις από το 2018 ως σήμερα.

Τότε και τώρα ζητούσαμε ο Δήμος και τα θεσμικά του όργανα να έχουμε ουσιαστική ενημέρωση για τις μεταναστευτικές ροές και τη λειτουργία της μονάδας.

Τότε 2018 είχαμε αντιδράσει γιατί η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου μας απέκρυψε έγγραφα του ξενοδοχείου για την άφιξη των μεταναστών και την έναρξη της λειτουργίας της δομής. Τώρα ήταν απαράδεκτη η νέα άφιξη μεταναστών μέσα στο Μάρτιο ενώ είχε ξεσπάσει η πανδημία.

Τότε και τώρα ο Δήμος μας και ευρύτερα η τοπική κοινωνία πρέπει να έχει λόγο, να έχει έλεγχο πάνω στη μεταναστευτική και προσφυγική δομή. Είμαστε αντίθετοι σε λογικές ότι αυτό το θεμα αφορά μόνο το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και φυσικά τις ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις).

Τότε και τώρα ζητάμε μία ουσιαστική και λειτουργική επάνδρωση του ΚΥ Κρανιδίου σύμφωνα με τις οργανικές του θέσεις οι οποίες θα εξυπηρετούν τόσο τους μόνιμους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της Ερμιονίδας κατά την τουριστική περίοδο και ευρύτερα το σύνολο των ανθρώπων που διαμένουν στην Ερμιονίδα. Οι τελευταίες εξελίξεις για την στελέχωση είναι πολύ θετικές φτάνει να γίνουν πράξη και να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις των υπευθύνων όπως αυτές παρουσιάστηκαν στην κορύφωση της υγειονομικής κρίσης στο Δημαρχείο του Δήμου Ερμιονίδας.

Τότε και τώρα το ζητούμενο ήταν αν όλες οι Κυβερνήσεις είχαν, έχουν θα έχουν μια ξεκαθαρη μεταναστευτική – προσφυγική πολιτική η οποία δε θα αλλάζει ανά μήνα με δημιουργία πολλών σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην ευρύτερη Ελληνική κοινωνία.

Αναζητείται μία ξεκάθαρη εθνική στρατηγική για να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση.

Τότε και τώρα δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο της μεταναστευτικής δομής, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, καμία εποπτεία και φυσικά ήταν πολυτέλεια να μιλάμε για εφαρμογή ουσιαστικών προγραμμάτων για διαπολιτισμική μεσολάβηση και επάνδρωση της δομής με καταλληλο ανθρώπινο δυναμικό για την αποτελεσματική λειτουργία της.

Τότε και τώρα είμαστε αντίθετοι στο να χρησιμοποιηθεί ένα παλιό ξενοδοχείο της περιοχής μας ως μεταναστευτική και προσφυγική δομή. Αυτό δεν συνάδει με την φυσιογνωμία της περιοχής, με τα τουριστικά χαρακτηριστικά της Ερμιονίδας, καθώς επίσης δε μπορεί να υποστηριχθεί από τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες που υπάρχουν στην περιοχή μας. Το θέμα είναι ξεκάθαρο, με τη λήξη της πανδημίας το αίτημά μας «ο φάκελλος για τη μεταναστευτική δομή στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ θα ανοίξει», τόσο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών και Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version