Ελλάδα"Καμία Ανοχή”: Το "Μένουμε σπίτι" για τις κακοποιημένες γυναίκες δεν είναι ασφαλές

“Καμία Ανοχή”: Το “Μένουμε σπίτι” για τις κακοποιημένες γυναίκες δεν είναι ασφαλές

Το “Μένουμε σπίτι” για τις κακοποιημένες γυναίκες δεν είναι ασφαλές, αναφέρει η συλλογικότητα “Καμία Ανοχή” και ζητά τη λήψη πρωτοβουλιών

Συνολικά 5000 υπογραφές έστειλε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων η συλλογικότητα “Καμία Ανοχή”, απαιτώντας άμεσα τη λήψη πρωτοβουλιών για τη στήριξη των επιζωσών έμφυλης βίας, που εν μέσω πανδημίας και εγκλεισμού βρίσκονται σε απειλή, καθότι, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωσή τo «Μένουμε Σπίτι» δε σημαίνει για όλες μας ασφάλεια”.

Συγκεκριμένα, ζητούν επίταξη ξενώνων για τη στέγαση των επιζωσών (και των παιδιών τους, αν έχουν), αλλά και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Επίσης ζητούν να μην ανασταλεί η εκδίκαση καμίας υπόθεσης έμφυλης ή/και ενδοοικογενειακής βίας. Ζητούν να λειτουργήσει η γραμμή SOS 15900 και με chat, καθώς, όπως σημειώνουν, για πολλές επιζώσες είναι αδύνατο να τηλεφωνήσουν, λόγω του 24ωρου εγκλεισμού τους με τον κακοποιητή τους. Να υπάρξει πρόβλεψη για ενημερωτικό υλικό και λειτουργία του 15900 σε πολλές γλώσσες, ώστε να είναι προσβάσιμο σε προσφύγισσες και μετανάστριες. Να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η παροχή νομικής συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης από τα Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Επίσης, να θεσπιστεί η οικονομική ενίσχυση επιζωσών, ώστε να σταματήσει η οικονομική εξάρτηση από τον κακοποιητή τους και προκειμένου έτσι να μπορούν να φύγουν.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν, πως έχουν καταγγελίες κακοποιημένων ατόμων, που οι αστυνομικοί έδειξαν απροθυμία τόσο να τις δεχτούν, όσο και να κάνουν αυτά που ορίζονται από τη νομοθεσία, καθώς και περιπτώσεις που η γραμμή SOS 15900, δεν ανταποκρίθηκε στα επείγοντα αιτήματα γυναικών, οι οποίες κινδύνευαν και χρειάζονταν καταφύγιο. Παράλληλα, επισημαίνουν, ότι “δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόνοια για προσφύγισσες και μετανάστριες, που αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού αυτής της χώρας”.

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται στον παρακάτω σύνδεσμο

Διαβάστε επίσης: Σόνια Κρίγγου για την ενδοοικογενειακή βία: Υπάρχει διέξοδος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα