Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑργολίδαHellenic Seaplanes: Προχωρά η αδειοδότηση των υδατοδρομίων Ναυπλίου και της Νέας...

Hellenic Seaplanes: Προχωρά η αδειοδότηση των υδατοδρομίων Ναυπλίου και της Νέας Κίου

Η επέλαση της πανδημίας στην Ελλάδα, δεν κόβει τα φτερά των υδροπλάνων

Η Hellenic Seaplanes, η εταιρεία που έχει αναλάβει την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση σειράς υδατοδρομίων ανά την επικράτεια, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πορεία την υλοποίηση του προγραμματισμού της:

Σημαντική πρόοδος έχει γίνει στην επικαιροποίηση σύμφωνα με τον νέο νόμο των τεχνικών φακέλων των υδατοδρομίων για όλο το δίκτυο , με τα πρώτα αποτελέσματα να αποστέλλονται άμεσα από την υπηρεσία αξιολόγησης των υδατοδρομίων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών παρά τις δυσκολίες και δυσλειτουργίες που επιφέρει η πανδημία.

Οι κινήσεις του κυβερνητικού μηχανισμού δεν σταματάνε εδώ. Πριν από μερικές μέρες, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προχώρησε στην έγκριση του περιεχομένου του εκπαιδευτικού προγράμματος, της διαδικασίας, του τύπου πιστοποίησης  και της εκπαίδευσης για το προσωπικό των υδατοδρομίων όπου  δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Πέρα από την άμεση ανταπόκριση στα θέματα αξιολόγησης των υδατοδρομίων το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών μέσω του Υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη  ξεκαθαρίζει με την χθεσινή διευκρινιστική εγκύκλιο τις διαδικασίες αδειοδότησης υδατοδρομίων, περιβαλλοντικά θέματα καθώς και τις εγκρίσεις που απαιτούνται,  επισπεύδοντας τον χρόνο υλοποίησης του δικτύου.

Η Hellenic Seaplanes, πλήρως εναρμονισμένη με το περιεχόμενο του νέου νόμου περί ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων (v.4663/2020), ολοκλήρωσε την επικαιροποίηση των τεχνικών φακέλων που αφορούν έργα που έχει αναλάβει έως τώρα και στη συνέχεια προέβη στην κατάθεσή τους στο υπουργείο για τα κάτωθι υδατοδρόμια:

  • Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε”,
  • Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε”,
  • Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας”,
  • Υδατοδρόμιο Σκύρου,
  • Υδατοδρόμιο Τήνου,
  • Υδατοδρόμιο Σητείας ,
  • Υδατοδρόμιο Χίου,
  • Υδατοδρόμιο Αμφιλοχίας.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των 21 υδατοδρομίων  του διαγωνισμού της περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου, προχωρά η αδειοδότηση των υδατοδρομίων Ναυπλίου και της Νέας Κίου, ενώ στην τελική τους φάση βρίσκονται οι τεχνικοί φάκελοι των πέντε υδατοδρομίων του Οργανισμού Λιμένος Εύβοιας και συγκεκριμένα της Χαλκίδας, της Αιδηψού, της Καρύστου, Αλιβέρη και της Κύμης.  

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρει σε τηλεοπτική συνέντευξη του, σχετικά με τις αναβολές που φέρνει ο κορωνοϊός στην έλευση των υδροπλάνων στη χώρα μας: «Ο σύγχρονος κόσμος βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις με την πανδημία του κορωνοϊού και από αυτόν τον κλοιό δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και ο επιχειρηματικός κόσμος. Αναφορικά με τον κλάδο μας (τον κλάδο των υδροπλάνων) η προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τον τομέα των υδροπλάνων επισφραγίστηκε με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου και η Hellenic Seaplanes οφείλει να ακολουθήσει το σχεδιασμό της, παρά τις καθυστερήσεις και τις αντικειμενικές δυσκολίες, με μόνο στόχο να πραγματοποιηθούν πτήσεις με υδροπλάνο ξανά στην Ελλάδα, μέσα στο 2020».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα