Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑργολίδαΑν.Πουλάς: Αναγκαία η παροχή δωρεάν μασκών προστασίας στους εργαζόμενους

Αν.Πουλάς: Αναγκαία η παροχή δωρεάν μασκών προστασίας στους εργαζόμενους

Τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη δωρεάν παροχή μασκών προστασίας στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ζήτησε να πληροφορηθεί ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του:

  • Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει νέες συνθήκες εργασίας και νέες απαιτήσεις υγειονομικής προστασίας. Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να διασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια των εργαζόμενων στον χώρο της δουλειάς τους.
  • Από την στιγμή που ο ΕΟΔΥ αποφάσισε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εργασιακούς χώρους, αυτό συνιστά μία καθημερινή αναγκαιότητα, που δεν μπορεί να γίνεται μόνο με κόστος του εργαζόμενου.
  • Η δωρεάν προμήθεια μασκών είναι αναγκαία, ιδίως εάν σκεφθούμε ότι η χώρα μας είναι προτελευταία στις πρόσθετες δαπάνες λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
  • Η πιθανή μετάδοση του κορωνοϊού στον χώρο εργασίας ή μάλλον, η αδυναμία της πολιτείας να διασφαλίσει την υγειονομική προστασία των εργαζόμενων, έχει και οικονομικές επιπτώσεις. Την δυσλειτουργία επιχειρήσεων, την αύξηση της ανεργίας, και τελικά την παράλυση της οικονομίας.
  • Το ημερήσιο κόστος αγοράς μίας ή περισσότερων μασκών ανά άτομο σε μία τετραμελή οικογένεια ανά ημερήσια χρήση μπορεί να ανέλθει στα 8-10 ευρώ ημερησίως. Δεν περισσεύουν τα χρήματα αυτά σε μηνιαία βάση από την μέση ελληνική οικογένεια.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα