ΠεριφέρειαΒ. Σιδέρης: Αφήστε στην άκρη τις ιδεοληψίες σας και προχωρήστε τα αθλητικά...

Β. Σιδέρης: Αφήστε στην άκρη τις ιδεοληψίες σας και προχωρήστε τα αθλητικά έργα

Βασίλης Σιδέρης: Μην ενεργείτε εις βάρος του αθλητισμού 

 Η Περιφέρειά μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα όλων μας. Σεβόμενος αυτή την ατυχή συγκυρία για όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν θέλησα να θίξω το πως διαχειρίζεται η Περιφερειακή Αρχή το ήδη υπάρχον πρόγραμμα δημιουργίας και βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. 

 Έχω την υποχρέωση όμως να το κάνω τώρα, καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και δυστυχώς  φαίνεται πως οι ιδεοληψίες και οι νοοτροπίες ρεβανσισμού, που φαίνεται να έχουν πρόσωπα στην νέα Περιφερειακή Αρχή, απειλούν να τινάξουν στον αέρα το πρόγραμμα που η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή βλέποντας την έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων και τα προβλήματα στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις  οραματίστηκε, οργάνωσε και προγραμμάτισε. Οι καθυστερήσεις θέτουν σε κίνδυνο έργα συνολικής αξίας  περίπου 4,5 εκ. ευρώ.

 Ο ρόλος σας, κύριοι της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, σ’ αυτό το κομμάτι δεν είναι τίποτα περισσότερο από διεκπεραιωτικός, καθώς έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε ν’ αλλάξει η όψη των αθλητικών εγκαταστάσεων. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει τους πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, έχουμε διανύσει πολύ δρόμο ώστε να λέμε περήφανα πως στην Αργολίδα εκτελείται το μεγαλύτερο πανελλαδικά πρόγραμμα μέσω του συγκεκριμένου Προγράμματος. 

 Ποιος θα πάρει άραγε την ευθύνη να μην πραγματοποιηθούν έργα πνοής, που προορίζονται για τους Αργολιδείς στο όνομα της ματαιοδοξίας του; Αντιλαμβάνονται άραγε πως τα έργα δεν ανήκουν σε κανέναν μας αλλά μόνο στους πολίτες; Στο σημείο αυτό, κύριοι της Περιφερειακής Αρχής, θ’ αναφέρω κάτι που έχω τονίσει και στο παρελθόν: Τα έργα δεν έχουν ονοματεπώνυμο, αποτελούν αιτήματα των τοπικών κοινωνιών που εμείς ως εκφραστές τους, οφείλουμε να βρίσκουμε τον τρόπο να υλοποιούμε. Αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ρόλου μας ως αιρετοί στην αυτοδιοίκηση.

 Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι επιτέλους πως βρίσκονται στη διοίκηση 9 μήνες χωρίς καμία πρόταση, χωρίς καμία φρέσκια ιδέα και πέρα απ’ αυτό δημιουργούν προβλήματα και στο έργο που βρίσκεται σ’ εξέλιξη από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Σε μερικά ζητήματα θα πρέπει λοιπόν ν’ αντιληφθούν πως ο θεσμικός τους ρόλος επιβάλλει σοβαρότητα. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου έστω και τούτη την ύστατη ώρα και τους εγκαλώ να δράσουν με γνώμονα το καλό των συμπολιτών μας, προχωρώντας τα συγκεκριμέν  έργα.

Σιδέρης Γ. ΒασίληςΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ε.Π.Σ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα