Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΆρθραΓιατί δεν ανοίγουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια 1η Ιούνη;

Γιατί δεν ανοίγουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια 1η Ιούνη;

Του Σίμου Καϊμασίδη

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού επαναλειτουργούν από 1η Ιουνίου τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας και τα camping, τα εποχιακά ξενοδοχεία και τα υπόλοιπα μη κύρια τουριστικά καταλύματα, (ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, τουριστικές επαύλεις/κατοικίες από 15 Ιουνίου.

Όπως είναι γνωστό στις 8/6 είναι η εορτή του Αγίου Πνεύματος, ορόσημη ημερομηνία που την προσδοκούν εναγωνίως χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, μετά από 3 μήνες περίπου απραξίας, πενίας, στα όρια οικονομικής κατάρρευσης. Απολύτως κατανοητό, λόγο COVID-19 μεν, αδικαιολόγητη επεκτασιμότητας οικονομικού στραγγαλισμού μέχρι 15/6 δε. Ανοίγοντας μόνο τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, αυτομάτως σημαίνει ότι θα λειτουργήσουν μόνο τα ξενοδοχεία πόλης, αφού το 90% των ξενοδοχείων τουριστικών προορισμών είναι εποχιακής λειτουργίας. Ας αφουγκραστούμε τώρα όλη την εικόνα που θα δούμε του Αγ.Πνεύματος.

Οι συμπολίτες μας από την μεριά τους περιμένουν ανυπόμονα για μία ανάσα ξενοιασιάς, ξεκούρασης, μακριά από την κλεισούρα, ευκαιρία για απόδραση σε έναν Ελληνικό Τουριστικό Προορισμό. Τίθεται το ερώτημα πού θα βρούν να διαμείνουν οι ψυχολογικά και σωματικά εξαθλιωμένοι συνάνθρωποι μας, ώστε να πάρουν μία ανάσα δροσιάς; Ουσιαστικά πουθενά. Τα ελάχιστα νομίμως εν λειτουργία ξενοδοχεία δεν θα μπορούν να καλύψουν την ζήτηση, αναγκαστικά θα αναζητήσουν καταφύγιο στα λιγοστά και άκρως επικίνδυνα υγειονομικά διαμερίσματα τύπου Airbnb εφόσον για έναν περίεργο και ακατανόητο λόγο δεν υποχρεούνται να τηρούν πρωτόκολλα υγιεινής έναντι COVID-19 ,πιστοποιήσεις, πυρασφάλεια, αστική ευθύνη ,όπως είναι υπόχρεα να τηρούν τα νόμιμα τουριστικά καταλύματα κύρια και μη.

Με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στις πόλεις τους και οι επιτηδευματίες της εστίασης και των καφετεριών θα περιμένουν πελάτες που δεν θα δουν ποτέ. Ο στραγγαλισμός της τοπικής οικονομίας των τουριστικών προορισμών για μία ακόμα φορά είναι επιβεβαιωμένος. Η λύση για τον “αποστραγγαλισμό” της τοπικής οικονομίας των τουριστικών προορισμών είναι μία και μοναδική, να ανοίξουν τα μη κύρια τουριστικά καταλύματα ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, από 1η Ιουνίου. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια από την φύση τους είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις με συνήθεις δυναμικότητα 6-7 δωμάτια, τα πιο πολλά χωρίς κλειστούς κοινόχρηστους χώρους, με ανεξάρτητες εισόδους το καθένα, πολλά δεν έχουν ούτε καν χώρο υποδοχής, η υποδοχή γίνεται ανέπαφα με ασφάλεια, χωρίς ρυπογόνο κεντρικό κλιματισμό, χωρίς συγχρωτισμό. Πιστοποιημένα, τηρώντας τα πρωτόκολλα υγιεινής έναντι COVID-19 ,με πιστοποιητικά πυρασφάλειας, αστική ευθύνη, με τακτικές απεντομώσεις και μυοκτονίες.

Τι πιο ασφαλές για τους ψυχολογικά και σωματικά εξαθλιωμένους συμπολίτες μας; Οι εύλογες απορίες που δημιουργούνται στους αναπολώντας δύο μέρες ξεκούρασης συμπολίτες μας είναι:

  • Γιατί δεν ανοίγετε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια κύριε Υπουργέ και ειδικοί επιστήμονες της Υγείας; Αφού τόσο επιδέξια μας προστατεύσατε από τον COVID-19 και τηρήσαμε με καθολική επιτυχία τα μέτρα προστασίας για το καλό μας;
  • Γιατί δεν μας αφήνετε να περάσουμε δύο μέρες ξενοιασιάς με ασφάλεια μακριά από τον φόβο του Covid-19;
  • Γιατί μας εξαναγκάζετε να διαμείνουμε σε ένα μη ασφαλές κατάλυμα χωρίς πιστοποιήσεις έναντι Covid-19; Αρνούμαστε να πάμε σε θεωρίες συνωμοσίας, ότι αυτό γίνεται επί τούτου για να πάρουν την μερίδα του λέοντος τα ελάχιστα νόμιμα ξενοδοχεία που θα λειτουργούν.
  • Γιατί δεν αφήνετε τους συμπολίτες μας να απολαύσουν το τριήμερο του Αγ.Πνεύματος με ασφάλεια και ταυτοχρόνως να αναπνεύσουν οικονομικά όλοι οι επιχειρηματίες του τουρισμού;

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα