Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑργολίδαΗ Ερμιονίδα της Καρδιάς τους

Η Ερμιονίδα της Καρδιάς τους

Του Κώστα Πρώιμου

Εδώ και πενήντα χρόνια η γνωστή εφοπλιστική οικογένεια Γεωργίου Λιβανού, διά της λαοφιλούς κυρίας Λίτας, που ενσαρκώνει την αεικίνητη εκπρόσωπο τους, αποδεικνύει εμπράκτως και περίτρανα την ανιδιοτελή τους αγάπη, τόσο για την όμορφη Κοιλάδα, όσο και για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ερμιονίδας.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες και τις δυστοπικές καταστάσεις που ομολογουμένως βιώνουν οι δημότες και οι κάτοικοι, η Οικογένεια Γεωργίου Λιβανού στάθηκε αρωγός στην τρίτη φάση των απολυμάνσεων που έλαβαν συστηματικά χώρα σε ολόκληρη την γεωγραφική ενότητα της εν λόγω περιοχής.

Συν τοις άλλοις, η Οικογένεια Γεωργίου Λιβανού προχώρησε σε δωρεά που ανταποκρίνεται στην αγορά αριθμού συσκευών υποβοήθησης αναπνοής, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου συνεισφέροντας με τον ανωτέρω τρόπο στην περαιτέρω αναβάθμιση του, που το τρέχον χρονικό διάστημα εν μέσω της πανδημίας, κρίνεται εκ των ων ουκ άνευ.

Ωστόσο, το φιλανθρωπικό έργο της οικογένειας Λιβανού που πραγματοποιείται με την προσωπική μέριμνα της κυρίας Λίτας Λιβανού, έχει τις “ρίζες του απλωμένες” στις αρχές της δεκαετίας του ’70, καθώς η καρδιά της ιδίας, αλλά και των υπόλοιπων μελών της σημαντικής αυτής εφοπλιστικής οικογενείας χτυπά αυταπόδεικτα για την Κοιλάδα.

Τουλάχιστον εκατό οικογένειες που χρήζουν κοινωνικής βοηθείας, τυγχάνουν μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης, ενώ ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας σε μεγάλο τμήμα του κατασκευάστηκε και αποπερατώθηκε με δωρεά της οικογένειας Λιβανού, ενώ προσέφεραν και το αλεξικέραυνο της ανωτέρω εκκλησιαστικής δομής.
Τα σχολεία της περιοχής, γνώρισαν την ποιοτική τους αναβάθμιση μέσω αναρίθμητων δωρεών όπως το στέγαστρο στο δημοτικό της Κοιλάδας, ενώ και στο Κρανίδι υπήρξε σημαντική συνεισφορά στην λειτουργία του σχολείου παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Επίσης, δεν θα μπορούσαν να μην συνεισφέρουν στην ενίσχυση ενός υγειούς προφίλ των νέων παιδιών, καθώς το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο οποίο αγωνίζεται η τοπική ομάδα της “Κορωνίδας” κατασκευάστηκε και κατά καιρούς αναβαθμίζεται ως προς τις τεχνικές του προδιαγραφές με έξοδα τους.
Η οικογένεια Λιβανού, φροντίζει επιμελώς και για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της “Κορωνίδας” η οποία αποτελεί και συνάμα συνθέτει μια σημαντική κοιτίδα αθλητισμού για την νεολαία, ενώ με τις αγωνιστικές της κατακτήσεις σε κύπελλο και την ανοδική της πορεία στο πρωτάθλημα προφανώς δικαιώνει τους εγκάρδιους υποστηρικτές και οραματιστές της.

Η ανάπλαση της παιδικής χαράς, η καθολική στήριξη στο κέντρο νεότητας της Κοιλάδας, η δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών με ελεύθερη πρόσβαση εκμάθησης σε όλους τους δημότες, αλλά και οι αναρίθμητες προσφορές στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου εν γένει, αποδεικνύουν ταμάλα την αγνή αγάπη της κ. Λίτας Λιβανού και των μελών που απαρτίζουν την οικογένειά της.

Ως έμπειροι γνώστες με βαθιά επίγνωση στα δρώμενα της θάλασσας, οι Λιβανού αντιλαμβάνονται απόλυτα την αξία των σύγχρονων και καλοσυντηρημένων δομών και πλωτών μέσων που θα πρέπει να απαντούνται στα κατά τόπους λιμεναρχεία, ειδικά σε μια περιοχή με ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά και με μεγάλη ακτογραμμή όπως είναι η Ερμιονίδα.

Γι αυτό άλλωστε, δεν ξεχνούν να προσφέρουν και να συμμετέχουν αενάως στα έξοδα συντήρησης και εξοπλισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων των λιμενικών σταθμών της περιοχής αλλά και των διαθέσιμων σκαφών του Λ.Σ.
Παραμένουν δε, βασικοί ευεργέτες και στα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας, με την αδιάλειπτη παροχή εξοπλισμού αλλά και την όποια δομική κάλυψη αναγκών που αποσκοπούν και κρίνονται απαραίτητα για την εύρυθμη επιχειρησιακή λειτουργία, τόσο του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου όσο και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Ερμιονίδας.

Ευχαριστήρια επιστολή

Αγαπητοί κύριε και κυρία Λιβανού,

Κατά γενική ομολογία, οι εξέχουσες προσωπικότητες που αγάπησαν τον τόπο μας και τον επέλεξαν ως προορισμό αναψυχής και ξεκούρασης, έχουν στηρίξει σημαντικά τον Δήμο Ερμιονίδας με καθοριστικές παρεμβάσεις. Η οικογένεια σας, εδώ και χρόνια στηρίζει την Ερμιονίδα πραγματοποιώντας σειρά αναγκαίων και αναπτυξιακών δωρεών στον Δήμο μας, και πάντα βρίσκεστε στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής μας.

Στις 9 Απριλίου, και εν μέσω πανδημίας, προσφέρατε (αναλάβατε ολόκληρο το κόστος) μία γενική απολύμανση σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας. Ως εκ τούτου, απολυμάνθηκαν όλα τα δημοτικά και κοινοτικά κτίρια, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που εδρεύουν στο Δήμο μας, τα οχήματα αυτών και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι των Κοινοτήτων μας. Ακόμη, δωρίσατε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, δύο φορητούς Αναπνευστήρες.

Έπειτα από την κρίση που προέκυψε, με τα μαζικά κρούσματα κορωνοϊού σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών της περιοχής μας, η οικογένειά σας, δείχνοντας το μεγαλείο ψυχής που διαθέτετε και την αγάπη και εκτίμησή σας στους πολίτες αυτού του τόπου επαναλάβατε την παραπάνω προσφορά σας για την απολύμανση, ούτως ώστε οι συνάνθρωποί μας να παραμείνουν υγιείς και να αισθάνονται ασφάλεια. Έτσι αποκτήσαμε την δυνατότητα να πραγματοποιηθούν στον Δήμο μας μέχρι σήμερα, τρεις γενικές απολυμάνσεις, εκ των οποίων οι δύο αποτελούν δωρεά της οικογένειας Λιβανού.

Σας εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας, για όσα έχετε προσφέρει αλλά και για όσα προσφέρετε συνεχώς στον τόπο μας.

Με Εκτίμηση

Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Γεωργόπουλος

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα