Home Άρθρα Καλώς ήρθατε στη “Χώρα των Μπιζάρων”

Καλώς ήρθατε στη “Χώρα των Μπιζάρων”

Του Κώστα Πρώιμου

Η Τέχνη στην Έβδομη έκφανση της, ουκ ολίγες φορές έχει περιγράψει ακόμη και με απόλυτα τραγελαφικό τρόπο την αφέλεια των ανθρώπων, η οποία πρωτίστως απορρέει και τροφοδοτείται από υπέρμετρες φιλοδοξίες, ευσεβείς πόθους, αλλά και από τις ψεύτικες ελπίδες, (αχ, αυτό το πιθάρι της Πανδώρας) που έχουν την ισχυρά δύναμη να ορίζουν δολίως το μυαλό και το σώμα.

Από τη θρυλική Μαντάμ Σουσού που της “έκατσε” η τύχη αλλά στη συνέχεια έμπλεξε με τα αρχιλαμόγια που εκπροσωπούσαν μια καθεστηκυία τάξη που τρέφεται κυρίως από τις σάρκες των θυμάτων της και τελικά γύρισε η έρημη ταπεινωμένη στο σημείο μηδέν, εκεί από όπου ξεκίνησε, μέχρι τον αξεπέραστο Μαυρογυαλούρο που κουνάμενος λιγάμενος, εθισμένος ο ίδιος στα ασύστολα πολιτικά του ψεύδη, τάζει αφειδώς καθρεπτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς, προκειμένου να υφαρπάξει την καθοριστική και υπερ – πολύτιμη ψήφο τους. Αυτό το αέναο παιχνίδι του οποίου ο κανονισμός απαιτεί δύο, (θύτη και θύμα) παίζεται παραδοσιακά κατά την προεκλογική περίοδο από όλα τα Συστημικά κυρίως κόμματα και τους πρεσβευτές τους, που υπόσχονται ένα ασφαλές πέρασμα στην Ερυθρά θάλασσα και φυσικά την πολυπόθητη μετάβαση στην γη της Επαγγελίας.  

Η “τραβηγμένη από τα μαλλιά” πανδημία αποτελεί το εφαλτήριο για την απαρχή ανατρεπτικών αλλαγών στον αξιακό χάρτη και των ιδανικών μας. Και αν ήταν σημαντικό μέχρι χθες, να μην εμπιστευόμαστε εύκολα την πιστωτική μας κάρτα (την ψήφο μας- τη ζωή μας) στον οποιονδήποτε μας διαβεβαίωνε με φανφαρολογίες ότι θα μας την επιστρέψει εντός ολίγου ακέραια, σύμφωνα με εκτιμήσεις που ακόμη φαντάζουν ακραίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα έχει καμία μα καμία σημασία, απλούστατα γιατί η εν λόγω πιστωτική κάρτα θα διαθέτει υπόλοιπο κάτω του…. μηδενός. Οι πολλές και καλές δουλειές για όλους θα γίνουν μέσα σε ένα χρόνο από την εξαγγελία τους μεγάλη και άνευ προηγουμένου ανεργία για πολλούς, οι επενδύσεις θα έρθουν για να πάρουν με εξευτελιστικούς όρους την εναπομείνασα δημόσια περιουσία, ενώ ο δήθεν απαξιωμένος Ερντογάν απο τους κατά μιντιακόν ευφημισμό ηγέτες μας, θα γίνει πιο επικίνδυνος από ποτέ.

Καλώς ήρθατε στον αναγεννημένο κόσμο των Μπιζάρων που συνέθετε ένα θρυλικό κόμιξ αμερικάνικο, εκεί που το καλό ήταν κακό, το τρελό λογικό και η ανοησία ήταν σοφία. Με νέους άξιους πρωταγωνιστές και ήρωες τα διάφορα καρτούν της εγχώριας πολιτικής  σκηνής που περί άλλων τυρβάζουν και  εξακολουθούν να εγκαλούν με στόμφο στην τάξη όποιον δεν θέλει να αποδεχτεί το μαύρο ως άσπρο. Μην ανησυχείτε καθόλου, διότι από εδώ και στο εξής, στο νέο θαυμαστό κόσμο που ήδη ορθώθηκε μπροστά μας, ο ιός που αποτελείωσε μια εκ των πραγμάτων θνησιγενή οικονομία, είναι καλός και διόλου μεταδοτικός σε κεντρικές πλατείες και εκδηλώσεις… Είναι κακός και άκρως επικίνδυνος σε περιφερειακές συναθροίσεις με υποψήφια θύματα δεκαεπτάρηδες που πρέπει πρωτίστως να μπουν στο νόημα από νωρίς…

Και καλά η Μαντάμ Σουσού, που θέλησε να μεγαλοπιαστεί και την πάτησε με αυτούς τους άρχοντες και ευγενείς που έμπλεξε, στο τέλος ευτυχώς για την ίδια, ο πιστός και αγνός σύζυγος της ήταν εκεί στο τσαρδάκι τους και την περίμενε, σαν να μη πέρασε μια μέρα. Με όλους εμάς όμως, τι θα γίνει; Καθώς όλα “φωνάζουν”, δυστυχώς πως, όταν κάποια δεδομένη στιγμή, ξεμπλέξουμε με τον θίασο των Αρίστων που ακόμη (υπό τις επευφημίες μας) τρέχουν με τις πιστωτικές μας κάρτες στα χέρια τους, μάλλον κανείς δεν θα μας περιμένει…

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version