Περιφέρεια Πελοπόννησος: Παράδειγμα αναξιοπιστίας ο αποκλεισμός από το φυσικό αέριο

Πελοπόννησος: Παράδειγμα αναξιοπιστίας ο αποκλεισμός από το φυσικό αέριο

0

Ανδρέας Πουλάς: «Η Πελοπόννησος αντιμετωπίζεται ως φτωχός συγγενής και στα θέματα ενέργειας.»

«Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω για ακόμα μια φορά ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για φλέγοντα ζητήματα της χώρας αλλά και της περιοχής μας ειδικότερα, γίνονται μόνο για λόγους δημοσιότητας και στερούνται περιεχομένου και πρακτικής εφαρμογής. Τελευταίο παράδειγμα αναξιοπιστίας η απένταξη του προγράμματος ανάπτυξης δικτύων τροφοδοσίας φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.  

Η απένταξη αφορά, τις πόλεις Τρίπολη, Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο που σχεδιαζόταν να τροφοδοτηθούν από τον αγωγό υψηλής πίεσης του ΔΕΣΦΑ και Καλαμάτα, Σπάρτη που σχεδιαζόταν να τροφοδοτηθούν με LNG από τη Ρεβυθούσα.

Η ένταξη στο δίκτυο του φυσικού αερίου αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων των περιοχών αυτών, θα αναβάθμιζε ενεργειακά την περιφέρεια μας, θα μείωνε την ενεργειακή φτώχεια και θα έδινε οικονομική ανάσα τόσο στα νοικοκυριά όσο και στους επαγγελματίες. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Πελοπόννησος αντιμετωπίζεται ως φτωχός συγγενής από τα κέντρα αποφάσεων και παραμένει θεατής των εξελίξεων μη δυνάμενη να ορθώσει το ανάστημα της και να διεκδικήσει με αξιώσεις αυτά που τις αναλογούν.

Εδώ να θυμίσω ότι σύμφωνα με το νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2011, το δίκτυο φυσικού αερίου της Πελοποννήσου θα έπρεπε να δημιουργηθεί αμέσως μόλις θα είχε ολοκληρωθεί ο αγωγός Κόρινθος – Μεγαλόπολη. Ο αγωγός ολοκληρώθηκε το α΄ εξάμηνο του 2015 και έξη χρόνια Όλα τα παραπάνω έρχονται να επικυρώσουν στο έπακρο τις θέσεις του ΚΙΝ.ΑΛ. κατά την συζήτηση, μόλις χθες, του Περιβαλλοντικού και Ενεργειακού Πολυνομοσχεδίου στην Βουλή, ότι η κυβέρνηση ευνοεί τους «μεγάλους» εις βάρος των «μικρών» και επιχειρεί  να νομιμοποιήσει μία επικίνδυνη, κοντόφθαλμη και άδικη για τους πολλούς, εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής μας.»

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version