Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΕλλάδαΣώστε τους εργαζόμενους σε Τουρισμό - Επισιτισμό

Σώστε τους εργαζόμενους σε Τουρισμό – Επισιτισμό

Μέτρα στήριξης του κλάδου επισιτισμού-τουρισμού ζητάει η ΠΟΕΕΤ με επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς

Επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), στην οποία διατυπώνει τα αιτήματα του κλάδου.
Συγκεκριμένα, με την επιστολή, η ΠΟΕΕΤ εκφράζει τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου και ζητάει να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αιτήματα είναι τα εξής:

  • Να συνεχιστεί η επιδότηση ανεργίας, μέχρι την ημέρα επαναπρόσληψης την 1η Ιουλίου.
  • Για όσους θα παραμείνουν άνεργοι εφέτος το καλοκαίρι να εξακολουθήσουν να παίρνουν το επίδομα ανεργίας, μέχρι την έναρξη της περιόδου 2021.
  • Να μπουν στις ρυθμίσεις όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς χιλιάδες έμειναν εκτός είτε γιατί δεν πήραν επίδομα ανεργίας ή εποχικό είτε γιατί εργάζονται με συμβάσεις μίας ημέρας είτε είναι στα προγράμματα μετεκπαίδευσης.
  • Να μειωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων γι’ αυτούς που θα δουλέψουν για το επίδομα ανεργίας το χειμώνα του 2020 από 100 σε 50, αφού στην καλύτερη περίπτωση θα εργαστούν για δύο μήνες.
  • Να καλυφθούν οι μισθοί στο επίπεδο της κλαδικής σύμβασης ξενοδοχοϋπαλλήλων, που ισχύει, μέχρι 31/08/2020 και είναι γενικώς υποχρεωτική.
  • Κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Να κηρυχθεί υποχρεωτική η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό.
    Στην ανακοίνωση, η ΠΟΕΕΤ επαναφέρει το αίτημα για συνάντηση-τηλεδιάσκεψη, «ώστε να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων».

Γ.Μπ. ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα