Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023
ΑργολίδαΤο εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καραθώνα

Το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καραθώνα

Η τοπική παράδοση εδώ και έναν αιώνα (από το 1910), θέλει τους οικοδόμους της πόλεως του Ναυπλίου να εορτάζουν τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στο ομώνυμο εκκλησάκι στην παραλία της Καραθώνας.

Βάση κάποιων προφορικών μαρτυρίων ήταν μετοχή της Ιερής ανδρικής μονής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Τσέλο Ασίνης, στα κελιά φιλοξενούνταν άποροι κληρικοί της Μητροπόλεως Αργολίδος. Εντός της εκκλησιάς υπήρχαν πολύτιμα αντικείμενα μεγάλης θρησκευτικής αξίας που τώρα φυλάσσονται στο εκκλησιαστικό μουσείο του ιερού ναού της Ευαγγελίστριας μιας και εκεί ανήκει εκκλησιαστικά. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό και την θεία λειτουργιά τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος, ιερέας της ενορίας Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Φέτος δεν πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιερής εικόνας των Αγίων πέριξ του χώρου με φόντο το απέραντο γαλάζιο λόγω του  κορονοϊού.

Κάθε χρόνο στην εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο σύλλογος οικοδόμων Ναυπλίου προσφέρει κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές. Στην θεία λειτουργιά παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου σε θέματα αθλητισμού Ιωάννης Μαντζούνης.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα