Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑργολίδαΤ.Λάμπρου: Τα λεφτά να πέσουν στην κοινωνική πρόνοια

Τ.Λάμπρου: Τα λεφτά να πέσουν στην κοινωνική πρόνοια

Την κρίση να μετατρέψουν σε ευκαιρία – δοθείσα για την στήριξη και αναβάθμιση της Κοινωνικής Πρόνοιας αλλά και ευρύτερων τοπικών πολιτιστικών δράσεων του δήμου Ερμιονίδας, προτείνει μέσα από την ακόλουθη τοποθέτηση του, απευθυνόμενος προς τους καθ ύλην αρμοδίους, ο επικεφαλής της ΠΡΟΣΥΕΡ Τάσος Λάμπρου

Διανύουμε μία δύσκολη και παράξενη χρονιά τόσο στο Δήμο μας όσο και ευρύτερα στην Ελληνική κοινωνία εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης που έπληξε όλη την παγκόσμια κοινότητα.

Πήρα την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω μαζί σας για να σας ζητήσω να προχωρήσετε σε μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού σας και ευρύτερα του Προγράμματος δράσης του Νομικού Προσώπου για το οικονομικό έτος 2020.

Ήδη έχουν ακυρωθεί μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων – δράσεων εξαιτίας της πανδημίας και είναι πάρα πολύ δύσκολο στο Β’ εξάμηνο του 2020 να επέλθουμε σε μία πλήρη κανονικότητα δράσεων.

Απαιτείται το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μας να αναθεωρήσει τους στόχους και τις προτεραιότητές του για το τρέχον έτος, έχετε τη δυνατότητα να στηρίξετε άλλες δράσεις που είναι στους σκοπούς του Νομικού μας Προσώπου και έχουν σχέση με την κοινωνική πρόνοια, την Παιδεία, την κοινωνική αλληλεγγύη και ευρύτερα την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των ευρύτερων πολιτιστικών δράσεων.

Σας ζητώ πριν το θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού σας εισέλθει στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, να συνεργαστείτε με τους Προέδρους των Κοινοτήτων μας και τους εκπροσώπους των πολιτιστικών Συλλόγων για να διαμορφωθούν νέοι επικαιροποιημένοι στόχοι και σκοποί που θα είναι υλοποιήσιμοι και προσαρμοσμένοι στην νέα κοινωνική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε από την υγειονομική κρίση.
Η προσαρμογή αυτή κρίνεται αναγκαία για να στηρίξουμε τους δημότες μας, τις Κοινότητές μας, τους Συλλόγους μας για να δημιουργηθεί εύκολα ένα χρήσιμο υπόβαθρο με θετικά αποτελέσματα στην τοπική μας κοινωνία.

Σίγουρα ιδέες υπάρχουν και θα γεννηθούν πολλές από αυτήν την συνεργασία, αυτή την συνέργεια και θα διαμορφώσει ένα νέο πρόγραμμα δράσης για το υπόλοιπο της χρονιάς με μία διαφορετική προτεραιότητα και φιλοσοφία, πέρα από τις παραδοσιακές κλασικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε δράσεις που σχετίζονται με την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με την παραγωγή πολιτιστικού υλικού, με την αξιοποίηση ιστορικού και πολιτιστικού αρχείου, καθώς επίσης να στηρίξουμε τις δράσεις που σχετίζονται με την κοινωνική πρόνοια – αλληλεγγύη και τις υποδομές της παιδείας μας, αρμοδιότητας του Νομικού Προσώπου.

Αναμένω με ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες σας. Αξίζει να επιδιώξετε αυτή την συνεργασία όλων των φορέων του πολιτισμού και των Συμβουλίων των Κοινοτήτων μας και άμεσα να διαμορφώσετε ένα επικαιροποιημένο πρόγραμμα δράσης με πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική μας κοινωνία.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας – Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα