Home Άρθρα Η «περιβαλλοντική ανυπαρξία» του κυρίου Νίκα…

Η «περιβαλλοντική ανυπαρξία» του κυρίου Νίκα…

Του Κώστα Πρώιμου

Επωφελήθηκε των φαραωνικών τουριστικών υποδομών που έφτιαξε ο αείμνηστος Καπετάν- Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, δεδομένου ότι “κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα”. Ωστόσο του καταλογίζουμε μια γενναία απόφαση, να διεκδικήσει πέρσι τον Περιφερειακό θώκο από τον πάλαι ποτέ κραταιό Αρκά Πέτρο Τατούλη.

Σαφέστατα ο τέως δήμαρχος του δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, φρόντισε πριν και καλά έπραξε, να εξασφαλίσει τη στήριξη ενός ήδη επιτιθέμενου σε όλα τα μέτωπα “γαλάζιου” κομματικού μηχανισμού, διότι αν εφορμούσε για την καρέκλα του Περιφερειάρχη με το παιχνίδι στα ίσα, ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή πιθανότερο ήταν ότι τον Καλαματιανό πρώτα θα τον “μασούσε” και έπειτα θα τον “έφτυνε”. Όπερ και εγένετο αναλογικά, διότι κακά τα ψέμματα και βολικά τα παραμύθια, η ιστορία έγραψε ότι ήττα υπέστη ο κ. Νίκας, κι ας διέθετε στα νώτα του αναρίθμητες στρατιές από Πραιτωριανούς και Κήνσορες που είχαν συστρατευθεί για να αποκαθηλώσουν τον εκκεντρικό και απρόβλεπτο Τατούλη από την θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.  Άνθρωποι που, ως άριστοι περιπατητές και ακροβάτες στο τεντωμένο σκοινί του πολιτικού παρασκηνίου  νυχθημερόν προσηλύτιζαν υπέρ του Νίκα, τους δυσαρεστημένους, προσωπικά θιγμένους και “ριγμένους” από το ομολογουμένως “κλειστό” σύστημα διακυβέρνησης που υιοθέτησε ο Πέτρος Τατούλης.

Θυμάστε τι ακριβώς συνέβη, στον πρώτο γύρο των Περιφερειακών εκλογών στην Πελοπόννησο; Τους κέρδισε όλους μόνος του ο Τατούλης, ξεφτιλίζοντας περίτρανα ένα δαιδαλώδες και αδυσώπητο Σύστημα χειραγώγησης και πολιτικών εκβιασμών, σε σημείο που, όταν οι πιο έμπειροι του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας διέβλεπαν λίγες ημέρες προ της 19ης Μαΐου 2019 τον κίνδυνο του διασυρμού του κ. Νίκα ο οποίος θα χρέωνε ανενδοίαστα μια ενδεχόμενη εκλογική του ήττα στην ελλειπή γαλάζια στήριξη, αναγκάστηκαν να ρίξουν στην επικοινωνιακή μάχη “βαριά χαρτιά” και κορυφαίους που άφησαν τα επιβλητικά τους γραφεία στην Βουλή, για να δηλώσουν αυτοπροσώπως την αμέριστη στήριξη τους στον νυν Περιφερειάρχη. 

Ας έρθουμε στο δια ταύτα, δεδομένου ότι κυρίως στην πολιτική σκηνή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μέτα λύπης, κάθε πολίτης της Περιφέρειας Πελοποννήσου διαθέτοντας έστω μια στοιχειώδη ευαισθησία για το ήδη καταπονημένο από την αλόγιστη εκμετάλλευση Περιβάλλον, θα διαπίστωσε την εντυπωσιακή αναλγησία του κυρίου Νίκα, ο οποίος σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εξαργυρώσει τα προεκλογικά του γραμμάτια προς τους Κυβερνώντες συνηγόρησε με την σημερινή στάση της παράταξης του στο ΠΕΣΥ, στην διενέργεια του μεγάλου οικολογικού εγκλήματος, που εν μέσω πανεθνικής σύγχυσης και κακής συγκυρίας επιχειρείται από το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας.

Αλήθεια, κύριε Νίκα, πείτε μας, αν έχετε την καλοσύνη, στην ευρύτερη γεωγραφική θέση της Καλαμάτας, περιοχές Natura δεν υπάρχουν; Μέχρι που θα φτάσετε, ώστε να ικανοποιήσετε τις επικίνδυνες ορέξεις και τα αδηφάγα αισθήματα, όσων σκοτεινών κέντρων και άπληστων συμφερόντων σας στήριξαν προεκλογικά;

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version