ΑργολίδαΚωστούρος προς Υπουργείο Παιδείας: Σχολεία χωρίς καθαρίστριες εν μέσω πανδημίας;

Κωστούρος προς Υπουργείο Παιδείας: Σχολεία χωρίς καθαρίστριες εν μέσω πανδημίας;

Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για την τήρηση των κανόνων υγιεινής στις σχολικές μονάδες

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και προς όλους τους αρμοδίους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκφράζοντας τις ανησυχίες του για το θέμα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων μετά και το άνοιγμα αυτών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι σχολικές καθαρίστριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απασχολούνταν στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας και έτσι υπήρχε η δυνατότητα πλήρους εναρμόνισης με τους όρους υγιεινής που έθετε το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας δυσχεραίνει το έργο της καθαριότητας όσον αφορά την τήρηση και την σχολαστικότητα των μέτρων που απαιτούνται αφού οι σχολικές καθαρίστριες επιστρέφουν ξανά στις θέσεις τους.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφέρει: Μετά την απόφαση που πάρθηκε για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι προφανές και υπαρκτό το πρόβλημα της μη επάρκειας ανθρωπίνου δυναμικού στον τομέα της καθαριότητας και συγκεκριμένα στις σχολικές καθαρίστριες.

Από σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου 2020, οι καθαρίστριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν μεταφερθεί στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιστρέφουν στην θέση τους και έτσι δεν υπάρχει η δυνατότητα της τήρησης και της σχολαστικότητας των απαιτούμενων μέτρων καθαριότητας που προβλέπονται από τους υγειονομικούς κανόνες.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και οι Σχολικές Επιτροπές, εκφράζουν την ανησυχία τους, τον προβληματισμό τους και καλούν όλους στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας και ειδικότερα αυτής της σχολικής κοινότητας.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα