ΕλλάδαΣώστε τους εργαζόμενους σε Τουρισμό - Επισιτισμό

Σώστε τους εργαζόμενους σε Τουρισμό – Επισιτισμό

Μέτρα στήριξης του κλάδου επισιτισμού-τουρισμού ζητάει η ΠΟΕΕΤ με επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς

Επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), στην οποία διατυπώνει τα αιτήματα του κλάδου.
Συγκεκριμένα, με την επιστολή, η ΠΟΕΕΤ εκφράζει τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου και ζητάει να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αιτήματα είναι τα εξής:

  • Να συνεχιστεί η επιδότηση ανεργίας, μέχρι την ημέρα επαναπρόσληψης την 1η Ιουλίου.
  • Για όσους θα παραμείνουν άνεργοι εφέτος το καλοκαίρι να εξακολουθήσουν να παίρνουν το επίδομα ανεργίας, μέχρι την έναρξη της περιόδου 2021.
  • Να μπουν στις ρυθμίσεις όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς χιλιάδες έμειναν εκτός είτε γιατί δεν πήραν επίδομα ανεργίας ή εποχικό είτε γιατί εργάζονται με συμβάσεις μίας ημέρας είτε είναι στα προγράμματα μετεκπαίδευσης.
  • Να μειωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων γι’ αυτούς που θα δουλέψουν για το επίδομα ανεργίας το χειμώνα του 2020 από 100 σε 50, αφού στην καλύτερη περίπτωση θα εργαστούν για δύο μήνες.
  • Να καλυφθούν οι μισθοί στο επίπεδο της κλαδικής σύμβασης ξενοδοχοϋπαλλήλων, που ισχύει, μέχρι 31/08/2020 και είναι γενικώς υποχρεωτική.
  • Κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Να κηρυχθεί υποχρεωτική η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό.
    Στην ανακοίνωση, η ΠΟΕΕΤ επαναφέρει το αίτημα για συνάντηση-τηλεδιάσκεψη, «ώστε να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων».

Γ.Μπ. ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα