ΑργολίδαΑνδρέας Πουλάς: «Να γίνει η κρίση ευκαιρία για τον αγροτικό κόσμο»

Ανδρέας Πουλάς: «Να γίνει η κρίση ευκαιρία για τον αγροτικό κόσμο»

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του Νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα» ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

  • Την υγειονομική κρίση την πλήρωσαν και την πληρώνουν οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς στη χώρα μας. Είναι γνωστό τι έγινε το Πάσχα με το εμπόριο κρέατος. Το χτύπημα στους κτηνοτρόφους ήταν πολύ ισχυρό και σε συνδυασμό με τη μείωση στην τιμή του γάλακτος τα προηγούμενα χρόνια, που είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει οδηγήσει τους κτηνοτρόφους σε απόγνωση.
  • Χρειάζονται κατεπειγόντως μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων και αυτό το μήνυμα σας το μεταφέρω από την Αργολίδα αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι το μήνυμα των κτηνοτρόφων όλης της χώρας. Ακούστε τους και επιτέλους πάρτε αποφάσεις.
  • Επίσης, ιδιαίτερα επλήγησαν οι παραγωγοί νωπών προϊόντων και όσοι πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές. Ακόμη περιμένουν τα 800 ευρώ οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών όπως και οι παράκτιοι αλιείς που έμειναν απέξω λόγω συνιδιοκτησίας. Γιατί οι δυσμενείς επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορονοϊού αποτυπώθηκαν και στα εισοδήματα των αλιέων.
  • Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και οι οινοποιοί της χώρας καθώς με τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού στον τομέα της εστίασης, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα διάθεσης των προϊόντων τους.
  • Λαμβάνοντας υπόψη και τους νέους κινδύνους που δημιουργούνται για το αγροτικό εισόδημα από τις κλιματικές αλλαγές επισημάναμε το πρόβλημα στην καρπόδεση τόσο της βερικοκιάς όσο και της ελιάς στην Αργολίδα, είναι απαραίτητο να βελτιωθεί το σύστημα ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και του φυτικού και του ζωικού κεφαλαίου, ώστε οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι να αισθάνονται ασφάλεια στο επάγγελμά τους.  
  • Είναι επιτέλους τώρα η ώρα για ένα νέο σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο όπως το έχουμε παρουσιάσει και ως Κίνημα Αλλαγής ύστερα από ανοιχτό διάλογο στην Ελληνική Περιφέρεια τον οποίο κάνουμε καθημερινά.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Πουλάς ζήτησε από την κυβέρνηση να γίνει αποδεκτή η πρόταση του ΤΟΕΒ ΙΡΙΩΝ προς τη ΔΕΗ για την εξόφληση των οφειλών του, ένα θέμα που άφησε αρρύθμιστο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα από την κυβέρνηση της ΝΔ. Επίσης, τόνισε την ανάγκη αναθεώρησης του νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος της Τριστέτσας στα εσπεριδοειδή όπως ζητούν οι καλλιεργητές και όπως ήδη αυτό έχει σχεδιασθεί και κατατεθεί στο υπουργείο από τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά καθυστερεί η έκδοση της νέας Κ.Υ.Α.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα