ΑργολίδαΓεωργόπουλος: Να διανεμηθούν άμεσα στους κατοίκους τα ποσά από τα αιολικά πάρκα

Γεωργόπουλος: Να διανεμηθούν άμεσα στους κατοίκους τα ποσά από τα αιολικά πάρκα

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Όπως ίσως γνωρίζετε οι Κοινότητες Διδύμων, Ηλιοκάστρου και Θερμησίας του Δήμου Ερμιονίδας  φιλοξενούν αιολικά πάρκα και ως εκ τούτου, οι κάτοικοι των εν λόγω κοινοτήτων που διαθέτουν οικιακό τιμολόγιο, είναι δικαιούχοι του «τέλους 1%» από το ποσό που καταθέτουν οι εταιρίες διαχείρισης των αιολικών πάρκων. Η τελευταία φορά που αποδόθηκε το 1% στους κατοίκους, βάσει των πληροφοριών μας, ήταν τον Οκτώβριο 2017. Τότε είχε αποδοθεί το ποσό που αντιστοιχούσε στην παραγωγή της περιόδου από τον Ιούνιο 2010 έως το τέλος 2014.

Θεωρούμε ότι για λόγους αξιοπιστίας της συνολικής πολιτικής και οικονομικής ενίσχυσης της Ελληνικής περιφέρειας, είναι απαραίτητο να διανεμηθούν άμεσα στους κατοίκους τα ποσά που έχουν ήδη συγκεντρωθεί από τότε και τα οποία -όπως αναφέρθηκε- έχουν ήδη παρακρατηθεί από τους παραγωγούς Α.Π.Ε.

Σύμφωνα με το κείμενο πλαίσιο, η διανομή των ήδη παρακρατηθέντων ποσών, διέπεται από τη διαδικασία που προβλέπει η Υ.Α. 48653/1597/29.5.2019 και η παρ. 3.i του άρ. 25 του ν. 3468/2006 όπως ισχύει. Κατανοούμε ότι η εφαρμογή των διαδικασιών έχει εκ νέου αντιμετωπίσει δυσκολίες και θα επιθυμούσαμε σχετική ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε πως θα πρέπει να ανακοινωθεί δημοσίως από το ΥΠΕΝ,  το συνολικό ποσό που είναι συγκεντρωμένο και οφείλεται στους κατοίκους των χωριών  και  το σαφές και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για την πίστωση του ποσού αυτού στους δικαιούχους.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας επί του θέματος.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα