ΠεριφέρειαΚαι το δούλεμα συνεχίζεται...

Και το δούλεμα συνεχίζεται…

Του Δρ. Απόστολου Ε. Παπαφωτίου

Βιάστηκε να πανηγυρίσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Νίκας, σε ότι αφορά την ένταξη των πόλεων της Πελοποννήσου στην ανάπτυξη του δικτύου για την έλευση του φυσικού αερίου.

Η απάντηση του Υφυπουργού Ενέργειας κ.Γεράσιμου Θωμά στη Βουλή, αντί να θορυβήσει και να ανησυχήσει τον κ.Περιφερειάρχη, τον οδήγησε σε πανηγυρικές δηλώσεις εκφράζοντας δημόσια την πλήρη ικανοποίηση και τη μεγάλη χαρά του. Ο κ. Υφυπουργός στην απάντηση του καταρχήν προσπαθεί να εξάρει το δήθεν ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του γαλάζιου Περιφερειάρχη για το θέμα αυτό.

Σε ότι αφορά όμως την ουσία του θέματος, δεν λέει ούτε μια κουβέντα για την απόφαση της ΡΑΕ να εξαιρέσει τις πόλεις της Πελοποννήσου και να απεντάξει το έργο από το πενταετές πρόγραμμα 2020-2024 και περιορίζεται στο ότι η ΔΕΔΑ διατηρεί το δικαίωμα και θα κάνει αίτηση ακύρωσης ή προσφυγή, όταν θα αναθεωρηθεί το πρόγραμμα και όταν θα έχει εντάξει τα 20 εκατομμύρια ευρώ στο ΕΣΠΑ ο κ.Νίκας.

Μετά τα πολλά θα…, ο κ.Υφυπουργός επισημαίνει ότι σε ότι αφορά την έλευση του φυσικού αερίου στην Σπάρτη και στην Καλαμάτα, θα μεταφερθεί υγροποιημένο αέριο με βυτιοφόρα από τη Ρεβυθούσα, γεγονός που θέτει σε επισφάλεια την επέκταση του κεντρικού αγωγού στις πόλεις της Νότιας Πελοποννήσου.

Η παράταξη μας θεωρεί ότι η απάντηση του κ.Υφυπουργού δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα πολιτικό πυροτέχνημα, η λάμψη του οποίου έσβησε πολύ γρήγορα.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να υποβάλει τώρα αίτηση ακύρωσης της απόφασης της ΡΑΕ και να εντάξει την Πελοπόννησο στο σχεδιασμό της ΔΕΔΑ, έτσι όπως είχαμε σχεδιάσει από το 2012 και έτσι όπως καταφέραμε να ενταχθεί το έργο σε απόλυτη  συνεργασία και με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του τότε Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Μανιάτη.

Σε ότι αφορά το μεγάλο ψέμα ότι δήθεν η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή δεν είχε μεριμνήσει για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και δεν είχε εξασφαλίσει τους σχετικούς πόρους, ενημερώνουμε τους Υπουργούς της Κυβέρνησης και τον κ.Νίκα, ότι υπήρξε δέσμευση της προηγούμενης Κυβέρνησης για εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων από το ΠΔΕ, κάτι το οποίο αποσιωπούν σκοπίμως οι Υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης.

Η απένταξη της Πελοποννήσου δεν έγινε γιατί ευθύνονται οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, έγινε καθαρά για λόγους οικονομικών συμφερόντων στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΔΑ, με κίνητρο το κέρδος και όχι τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και των πολιτών της Πελοποννήσου.

Πολιτικός Μηχανικός  Ε.Μ.Π.Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα