Αργολίδα«Ο τουριστικός χάρτης αλλάζει - η Αργολίδα αναβαθμίζεται»

«Ο τουριστικός χάρτης αλλάζει – η Αργολίδα αναβαθμίζεται»

Μια σημαντική επένδυση θεμελιώθηκε στην Κοιλάδα Αργολίδας την Παρασκευή 19 Ιουνίου, με τα εγκαίνια του KILADA HILLS παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

Το Επιμελητήριο Αργολίδας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Δαμούλος Φώτιος και το μέλος του  Δ.Σ. κ. Ψυχογυιός Παναγιώτης.

Το επικείμενο αναπτυξιακό έργο συνδέεται με την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου προϋπολογισμού 420 εκατομμυρίων ευρώ  στην περιοχή  της  Ερμιονίδας, το οποίο μάλιστα αδειοδοτήθηκε με διαδικασίες fast-track και εντάχθηκε στα ειδικά σχέδια χωρικής ανάπτυξης στρατηγικών επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ), αξιοποιώντας  ιδιόκτητη  έκταση  2.100  στρεμμάτων.

Την επένδυση  αυτή  προωθεί  η  Dolphin Capital Investors, πάνω από τον  παραθαλάσσιο  οικισμό  της  Κοιλάδας και  περιλαμβάνει ένα  γήπεδο  γκόλφ   διεθνών προδιαγραφών  συνολικής εκτάσεως 870 στρ. το οποίο  θα  πλαισιωθεί  από  πολυτελείς παραθεριστικές  κατοικίες  και ενδεχομένως  και από ένα  ξενοδοχείο  υψηλών προδιαγραφών.

Αξιοσημείωτο  της  επένδυσης  αυτής  είναι  ότι το 50%  της  έκτασης  αυτής θα αφορά  χώρους  πρασίνου.

Η  επένδυση αυτή αναμένεται να αλλάξει τον τουριστικό χάρτη της χώρας και  ενδυναμώνει την θέση της στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού, ενώ αποσκοπεί στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και ποιότητας.

Ταυτόχρονα μέσα από την επένδυση αυτή δημιουργούνται 800 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 600 θέσεις εργασίας στη φάση της πλήρους λειτουργίας.

Ο τουριστικός χάρτης αλλάζει – η Αργολίδα αναβαθμίζεται.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα