ΠεριφέρειαΠιστοποίηση έναντι covid-19

Πιστοποίηση έναντι covid-19

Μετά κόπων και βασάνων επιτέλους άνοιξε η πλατφόρμα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για πιστοποίηση έναντι COVID-19,εκπαίδευση με πιστοποίηση εργαζομένων στον τουρισμό https://ppel.covid19training-uoc.gr/schedule.

Η εκπαίδευση θα υλοποιηθεί από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με Επιστημονική υπεύθυνη την Άννα Ψαρουλάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου Κρήτης στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης με την Οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σκοπός και Στόχοι προγράμματος

Να εφοδιάσει τους επιμορφούμενους με γνώσεις, μεθόδους και ικανότητες για την ατομική τους προστασία και για την παροχή υπηρεσιών με υγειονομική ασφάλεια,να εκπαιδεύσει σε πρακτικές και ενέργειες αποτροπής της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 , για την προστασία της δημόσιας υγείας,να ενισχύσει την αξιοπιστία της Πελοποννήσου ως ασφαλή προορισμό.

Εκπαιδευτικοί στόχοι

Απόκτηση βασικών γνώσεων για τη νόσο Covid-19 και κατανόηση της μετάδοσης και διασποράς του SARS-CoV-2

Ενίσχυση της ικανότητας αξιολόγησης των κινδύνων και εφαρμογή μέτρων πρόληψης και προστασίας

Ενίσχυση της ικανότητας ιεράρχησης ενεργειών/δράσεων

Ενίσχυση των γνώσεων και εκπαίδευση σε ορθές πρακτικές ασφάλειας και υγιεινής για την προστασία της ατομικής τους υγείας, και για την ασφαλή παροχή υπηρεσιών στον χώρο εργασίας

Συμβολή στην ευαισθητοποίηση σε θέματα Δημόσιας Υγείας

Εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα του τουριστικού κλάδου για την COVID-19

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν:

Γνώσεις

Βασικές γνώσεις για τον ιό SARS-CoV-2, την κλινική εικόνα και την διάγνωση της νόσου

Βασικές γνώσεις για την επιδημιολογία, τους τρόπους και τις πηγές της μετάδοσης του SARS-CoV-2, καθώς και την επιβίωση και διασπορά του στο περιβάλλον.

Γνώσεις για την ατομική προφύλαξη/προστασίας & συνθήκες ατομικής υγιεινής

Γνώσεις για τα γενικά μέτρα και τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την παρεμπόδιση της διασποράς του ιού στο εργασιακό τους περιβάλλον

Τις προβλεπόμενες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν σε περίπτωση περιστατικού Covid-19 σε ξενοδοχειακό περιβάλλον

Γνώσεις για την ορθή και ασφαλή απολύμανση ή αποστείρωση επιφανειών και υλικών κατά περίπτωση εφαρμογής και τους κινδύνους από λανθασμένη, αλόγιστη και άσκοπη χρήσης μεθόδων και υλικών.

Συνολική διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος: 4 μέρες

H εκπαίδευση θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας-on line. Θα περιλαμβάνει συνδυασμό σύγχρονης εκπαίδευσης (10 ώρες παρακολούθησης online) και ασύγχρονης εκπαίδευσης (διάθεση και πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό το οποίο θα αναρτηθεί).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα καλύψει πλήρως τα υγειονομικά πρωτόκολλα του τουριστικού κλάδου συνολικά «τουριστικά καταλύματα, Τουριστικά γραφεία, Τουριστικά λεωφορεία, Ξεναγούς, Συνέδρια, Εστίαση»

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, ο εκπαιδευόμενος θα εξεταστεί μέσω της πλατφόρμας (multiple choice ερωτήσεις), ώστε να λάβει πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Το πιστοποιητικό θα αποσταλεί ηλεκτρονικά.

Για την παρακολούθηση του προγράμματος δεν απαιτείται η εγκατάσταση εξειδικευμένου προγράμματος, παρά μόνο η χρήση κάποιου ενημερωμένου φυλλομετρητή ιστού (Firefox, Chrome).

Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ημερομηνία και ώρα του σεμιναρίου που θα παρακολουθήσουν, με e-mail, στα στοιχεία που δηλώνουν κατά την εγγραφή τους.

Έναρξη 1ου κύκλου: Τρίτη 23 Ιουνίου

Θα διεξαχθούν 3 κύκλοι εκπαίδευσης

1ος κύκλος: Τρίτη 23 Ιουνίου – Παρασκευή 26 Ιουνίου

2ος κύκλος: Τρίτη 30 Ιουνίου – Παρασκευή 3 Ιουλίου

3ος κύκλος: Τρίτη 7 Ιουλίου – Παρασκευή 10 Ιουλίου

Πιστοποίηση επιμόρφωσης:

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, ο εκπαιδευόμενος θα εξεταστεί μέσω της πλατφόρμας (multiple choice ερωτήσεις), ώστε να λάβει πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η πιστοποίηση θα δοθεί με την επιτυχημένη αξιολόγηση και εφόσον έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% (το σύστημα καταγράφει τις ώρες συμμετοχής των εκπαιδευόμενων).

Το πιστοποιητικό θα αποσταλεί ηλεκτρονικά. (Το όνομα κάθε επιτυχόντα θα αναγράφεται στα ελληνικά ή στα λατινικά, όπως ακριβώς έχει εγγραφεί με βάση και τα στοιχεία του διαβατηρίου του ή της ταυτότητας).

Συμεών Καϊμασίδης – Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός

Μέλος Ομοσπονδίας επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων Πελοποννήσου

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα