ΠεριφέρειαΠ. Τατούλης: Άμεσα να συνεδριάσει το ΠΕΣΥ «δια ζώσης» και να ακυρωθεί...

Π. Τατούλης: Άμεσα να συνεδριάσει το ΠΕΣΥ «δια ζώσης» και να ακυρωθεί η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι για μια ακόμα φορά η Περιφερειακή Αρχή, επιλέγει τις διατάξεις των πράξεων του νομοθετικού περιεχομένου που αφορούν τον κορονοϊό COVID-19, για τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Την ίδια χρονική στιγμή που το σύνολο σχεδόν των Συλλογικών Οργάνων έχουν ξεκινήσει τις «δια ζώσης» συνεδριάσεις, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου απέστειλε σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 Πρόσκληση για Κατεπείγουσα συνεδρίαση την Δευτέρα 15 Ιουνίου με τηλεδιάσκεψη που αφορά 25 θέματα.

Η Περιφερειακή Αρχή και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αγνόησαν την προηγούμενη δέσμευση τους, όπου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και ο Πρόεδρος και ο Περιφερειάρχης δήλωσαν, όπως προκύπτει άλλωστε και από τα πρακτικά της συνεδρίασης, ότι δεν θα ξαναγίνουν κατεπείγουσες και με τηλεδιάσκεψη συνεδριάσεις.

  • Επειδή θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει αξιοπιστία στα όσα λέγονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
  • Επειδή θεωρούμε ότι είναι καθήκον και υποχρέωση του κ. Προέδρου να υλοποιούνται οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  • Επειδή υπάρχουν χώροι που μπορούν να διαμορφωθούν κατάλληλα, ώστε να τηρηθούν σωστά όλοι οι κανόνες υγιεινής για τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ζητούμε άμεσα να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο «δια ζώσης» και να ακυρωθεί η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης.

Επισημαίνουμε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται με τηλεδιάσκεψη, θέτουν σε επισφάλεια σοβαρά θεσμικά και νομικά ζητήματα, που αφορούν την απαρτία καθώς και την ψηφοφορία.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα