Υιοθέτησε και΄συ έναν Υπουργό, μπορείς…

2
Του Μηνά Π.

Το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Αλήθειας και Κατανάλωσης ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της πατρίδας μας κατά τάς πρωϊνάς ώρας. Μην σας κάνει εντύπωση που δεν ακούσατε το οτιδήποτε, διότι το παραπάνω διάγγελμα ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας μου.

Για να σας ικανοποιήσω την περιέργεια σχετικά με τα όσα περιλαμβάνει, θα σας το παραθέσω ακολούθως όσο πιο λιτά και κατανοητά μπορώ.

Ο Πρωθυπουργός μας σκέφτηκε σοφά και μονολόγησε πως είναι δυνατόν οι άνθρωποι που παίρνουν τόσες σημαντικές αποφάσεις για τον λαό, να είναι τόσο απομακρυσμένοι από αυτόν, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο της εξοχότατης Κυβερνήσεως.

Για αυτό αποφάσισε ότι όλοι οι βουλευτές και υπουργοί θα πρέπει να ζήσουν με μια Ελληνική οικογένεια για έναν ολόκληρο μήνα. Να τρώνε το ίδιο φαγητό, αν και όταν έχουν, να κοιμούνται στα ίδια στρώματα (ευελπιστώ χωρίς συνουσία, όπως συμβαίνει με τις αποφάσεις που παίρνουν), να διαβάζουν τα ίδια βιβλία υπό το φως των κεριών αν το ρεύμα έχει αποσυνδεθεί λόγω οικονομικής αδυναμίας και όχι μπαχτατσίδικης συμπεριφοράς όπως έχουμε ακούσει από κυβερνητικά στόματα. Να πηγαίνουν μαζί σε συσσίτια να μαγειρεύουν εθελοντικά για τον συνάνθρωπο τους, εκτός και αν είναι στην ουρά για παραλαβή φαγητού. Να μετράνε ξανά και ξανά τα δεκάλεπτα με ολίγη αγωνία, μπας και έχουν κάνει κάποιο «χαρούμενο» λάθος και τελικά είναι όσα χρειάζονται.

Φυσικά θα πρέπει να τους ακολουθήσουν και στην εργασία τους. Μια και που είναι καλοκαίρι προτείνω να προτιμήσουν οικογένειες που δουλεύουν στον τουριστικό κλάδο.

Να πάνε να αλλάξουν το σεντονάκι στο άδειο κρεβατάκι που περιμένει τον τουρίστα να απλώσει την αρίδα και τα ευρώ του. Να βγει μπροστά στο εστιατόριο και είδη τουρισμού να διαλαλήσει την πραμάτεια του στον πελάτη –ποιον; –

Να ανοίγουν έναν – έναν τους φακέλους με του λογαριασμούς που ζητάνε επιτακτικά ευρώ, ιδρώτα, την κόρη και τον γιό τους.

Να πάρουν από το χέρι το προσωπικό των ξενοδοχείων και των καταστημάτων, να τους κοιτάξουν στα μάτια και να τους πούνε ότι τους καταλαβαίνουν.

Ελεύθεροι μετά, να ξαναπιάσουν δουλειά στα υπουργεία τους, να ιδρώσουν το μεροκάματο με την αξία και όχι με… το φτυάρι και την αξίνα για τις φωτογραφίσεις, για να το πληρωθούν.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση στη σελίδα του Facebook και την Ομάδα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Υιοθέτησε και΄συ έναν Υπουργό, μπορείς…Τουρισμός για ες αεί έχοντες και δικαίως φρονίμους νοικοκυραίουςΦάτε “Μπέβερλι Χίλς” και κοιλιά περίδρομοΗ Πελοπόννησος έχει προδιαγραφές αυτονομίας και δεν χρειάζεται Πατρόνους… […]

  2. […] Υιοθέτησε και΄συ έναν Υπουργό, μπορείς…Τουρισμός για ες αεί έχοντες και δικαίως φρονίμους νοικοκυραίουςΦάτε “Μπέβερλι Χίλς” και κοιλιά περίδρομοΗ Πελοπόννησος έχει προδιαγραφές αυτονομίας και δεν χρειάζεται Πατρόνους… […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here