ΑργολίδαΥπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στην Ερμιονίδα

Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στην Ερμιονίδα

Την Παρασκευή 26.06.2020 ο Δήμος Ερμιονίδας κατέθεσε Αίτηση Χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019 – 2020 του «Πράσινου Ταμείου», για την «Προμήθεια αστικού εξοπλισμού βελτιστοποίησης αποκομιδής απορριμμάτων στον Δήμο Ερμιονίδας με την μέθοδο της υπογειοποίησης».

Η πράξη αποτελείται από 2 υποέργα : Α) Προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων προϋπολογισμού 148.800,00 € και Β) Προμήθεια και εγκατάσταση γερανών επί υφιστάμενων απορριμματοφόρων, για την αποκομιδή υπόγειων κάδων απορριμμάτων προϋπολογισμού 64.926,40 €. Με το ανωτέρω έργο καταργούνται κοινοί τροχήλατοι κάδοι που παρουσιάζουν αντιαισθητική εικόνα (μεγάλος όγκος και υπερχείλιση απορριμμάτων) καθώς και προβλήματα οσμών και προσέλκυσης εντόμων και ζώων.

Υιοθέτησε και΄συ έναν Υπουργό, μπορείς…

Τουρισμός για ες αεί έχοντες και δικαίως φρονίμους νοικοκυραίους


Φάτε “Μπέβερλι Χίλς” και κοιλιά περίδρομο


Η Πελοπόννησος έχει προδιαγραφές αυτονομίας και δεν χρειάζεται Πατρόνους…

Στα πλεονεκτήματα της προμήθειας των υπόγειων κάδων συγκαταλέγονται:
α) η ανάκτηση (απελευθέρωση) δημοσίου χώρου,
β) η βελτίωση του Περιβάλλοντος (μείωση ρύπων, θορύβων, και κατανάλωσης καυσίμων),
γ) η αποθηκευτική ικανότητα απορριμμάτων αφού ένας υπόγειος κάδος ισοδυναμεί με 3-4 υφιστάμενους κάδους,
δ) η λειτουργικότητα για τους χρήστες και το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Επίσης προβλέπεται μείωση της συχνότητας αποκομιδής και συνεπώς εξοικονόμηση στην δαπάνη για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Επιπροσθέτως βελτιώνονται οι συνθήκες κυκλοφορίας των πεζών.

Επίσης, η προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων καθώς και γερανών για την αποκομιδή τους, αποτελεί καινοτομία στον τομέα της προσωρινής αποθήκευσης των δημοτικών απορριμμάτων και της αποκομιδής τους, και συμβάλλει στην βελτίωση των συνθηκών υγιεινής διαβίωσης των δημοτών, στην εργονομία εργασίας υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας καθώς και στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να μην χαθεί καμία τέτοια ευκαιρία για τον Δήμο μας και γι’ αυτό θα καταβάλουμε κάθε απαιτούμενη προσπάθεια, αφενός μεν για την υλοποίηση της προαναφερόμενης πράξης, αφετέρου δε, για την επέκταση της εφαρμογής της.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα