ΑργολίδαΑ. Πουλάς: «Τι συμβαίνει με την πρόσκληση μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων για τη...

Α. Πουλάς: «Τι συμβαίνει με την πρόσκληση μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων για τη φιλοξενία πιθανών κρουσμάτων Covid-19;»

Την ανησυχία και τον προβληματισμό που επικρατεί σχετικά με την κατάλληλη προετοιμασία των τουριστικών περιοχών για τη φιλοξενία πιθανών κρουσμάτων Covid-19 εξέφρασαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς και Γιώργος Φραγγίδης με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον Υπουργό Τουρισμού.

Η ερώτηση με Αρ. Πρωτ. 7626/23-6-2010 κατατέθηκε έπειτα από την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να δημοσιεύσει πρόσκληση για μίσθωση κύριων ή βοηθητικών τουριστικών καταλυμάτων για τη φιλοξενία πιθανών κρουσμάτων Covid-19. Ενώ λοιπόν τα καταλύματα που θα φιλοξενούσαν κρούσματα COVID-19 θα έπρεπε να είχαν ήδη οριστεί και να είχαν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις καθώς η τουριστική σεζόν άνοιξε στις 16 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με δημοσιεύματα ελάχιστα έχουν εκδήλώσει ενδιαφέρον, τη στιγμή που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου θα έπρεπε να είναι 1 ανά προορισμό.

Για τους ανωτέρω λόγους οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζητούν να πληροφορηθούν τον αριθμό των καταλυμάτων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην πρόκληση μίσθωσης για τη φιλοξενία κρουσμάτων COVID-19 και σε ποιες περιοχές.

Επιπλέον ζητούν να μάθουν το εναλλακτικό σχέδιο του Υπουργείου σε περίπτωση που σε κάποιους τουριστικούς προορισμούς δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής στην πρόσκληση από κανένα κατάλυμα, καθώς και αν η κυβέρνηση τελικά θα επιμείνει στην πολιτική επιλογή των βοηθητικών καταλυμάτων για τη φιλοξενία και πιθανή νοσηλεία κρουσμάτων COVID-19.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα