ΑργολίδαΑνδρέας Πουλάς: «Δεν συναινούμε στην απαξίωση της Δημόσιας Υγείας μέσω του ΟΔΙΠΥ»

Ανδρέας Πουλάς: «Δεν συναινούμε στην απαξίωση της Δημόσιας Υγείας μέσω του ΟΔΙΠΥ»

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για την Ίδρυση του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.) ως Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε μεταξύ αλλων τα εξής:

 • Θέλω να καταστήσω σαφές ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι αναμφισβητητα υπέρ της αξιολόγησης των υπηρεσιών, δημόσιων και ιδιωτικών και το έχει αποδείξει περίτρανα στο παρελθόν όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που θέσπισε τους μηχανισμούς αξιολόγησης που σήμερα αποτελούν συνείδηση και κεκτημένο του ελληνικού λαού και που διασφαλίζουν την αξιοκρατία, την αξιοπιστία και τη διαφάνεια. Όλους εκείνους τους μηχανισμούς στους οποίους ακόμα και σήμερα στηρίζεται η Ελληνική Πολιτεία και οι οποίοι εξυπηρετούν αδιαμφισβήτητα το δημόσιο συμφέρον.
 • Εντούτοις, η θετική καταρχήν πολιτική μας στάση απέναντι στην αυτονόητη αρχή της αντικειμενικής και ορθολογικής αξιολόγησης δεν αποτελεί «κολυμπήθρα του Σηλωάμ» για την κυβέρνηση. Δεν δίνει συγχωροχάρτι και δεν συνιστά λευκή επιταγή.
 • Το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να συναινέσει σε μία νομοθετική πρωτοβουλία που οδηγεί σε απαξίωση και ίσως και σε αναστολή λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας.
 • Δεν αποδεχόμαστε την σπατάλη 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία μίας ακόμα ανώνυμης εταιρίας, αντί να τα διαθέσουμε για την αναβάθμιση του πολύπαθου εθνικού συστήματος υγείας.
 • Δεν αποδεχόμαστε την χρησιμοποίηση ανώνυμων εταιριών ως μεσάζοντες εκτέλεσης δωρεών του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σπαταλώντας πόρους χωρίς εχέγγυα αξιοπιστίας και διαφάνειας.
 • Δεν αποδεχόμαστε την διατήρηση της τακτικής των κομματικών τακτοποιήσεων σε θέσεις του διοικητικού συμβουλίου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΔΙΠΥ.
 • Δεν αποδεχόμαστε μία προσχηματική και επιλεκτική αξιολόγηση ανάμεσα στους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς υγείας.
 • Δεν αποδεχόμαστε ότι ο ΟΔΙΠΥ δεν θα ελέγχεται από κανένα όργανο του Υπουργείου Υγείας για την καλή του λειτουργία,
 • Δεν αποδεχόμαστε την εκχώρηση δημόσιας εξουσίας σε μια ανώνυμη εταιρία, που έχει κεφαλαιουχικό – κερδοσκοπικό χαρακτήρα και όχι κοινωφελές.
 • Δεν αποδεχόμαστε κρυφές ατζέντες για την πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα έναντι του δημοσίου, αρχικά στον τομέα υγείας και σταδιακά σε όλο το δημόσιο.
 • Υπό τους όρους λοιπόν, που περιλαμβάνονται στο παρόν νομοθέτημα, το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να συναινέσει και καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα