ΕλλάδαΑνδρέας Πουλάς: «Μεγάλη έλλειψη γαντιών στα Νοσοκομεία της χώρας»

Ανδρέας Πουλάς: «Μεγάλη έλλειψη γαντιών στα Νοσοκομεία της χώρας»

Το θέμα της μεγάλης έλλειψης γαντιών που παρατηρείται στα Νοσοκομεία της χώρας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού επισημαίνει ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Προς τους Υπουργούς

  1. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδη
  2. Υγείας κ. Β. Κικίλια

Θέμα: Μεγάλη έλλειψη γαντιών στα νοσοκομεία της χώρας

Πολύ μεγάλη έλλειψη χειρουργικών και απλών γαντιών παρατηρείται στα Νοσοκομεία της χώρας και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες γαντιών και πολλές φορές καταφεύγουν είτε σε δανεισμό από άλλες Υγειονομικές Μονάδες, είτε σε απευθείας αγορές αλλά και πάλι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το πρόβλημα έλλειψης γαντιών εντοπίζεται στην αγορά και εκφράζονται φόβοι για φαινόμενα κερδοσκοπίας, όπως είχε συμβεί και με τις μάσκες μιας χρήσης στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δεδομένου ότι τα χειρουργικά και απλά γάντια αποτελούν υλικά πρώτης ανάγκης για τα Νοσοκομεία της χώρας και τις Υγειονομικές Μονάδες και Δεδομένου ότι η ασφάλεια και η προστασία της υγείας του υγειονομικού προσωπικού θα έπρεπε να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ειδικά σε μία περίοδο που καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης του COVID-19.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1-Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την αποφυγή φαινομένων κερδοσκοπίας στα χειρουργικά και απλά γάντια που πρέπει να προμηθεύονται τα Νοσοκομεία, οι Υγειονομικές Μονάδες αλλά και οι πολίτες της χώρας;

2-Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να εξασφαλιστεί η επάρκεια σε γάντια στα Νοσοκομεία και τις Υγειονομικές Μονάδες της χώρας;

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα