ΑργολίδαΑ.Πουλάς: Προγραμματίστε τον αντιγριπικό εμβολιασμό του πληθυσμού

Α.Πουλάς: Προγραμματίστε τον αντιγριπικό εμβολιασμό του πληθυσμού

Ερωτήματα σχετικά με το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον αντιγριπικό εμβολιασμό του πληθυσμού και την εξασφάλιση έγκαιρης επάρκειας αντιγριπικών εμβολίων για τη χώρα έθεσε ο Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια

Θέμα: Προγραμματισμός για τον αντιγριπικό εμβολιασμό του πληθυσμού

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για το χειμώνα 2020-2021 αναμένεται διπλασιασμός των εμβολιασμών για την προστασία από την εποχική γρίπη σε σχέση με πέρυσι, καθώς όπως πολλές φορές έχουν αναφέρει οι λοιμωξιολόγοι ο καθολικός εμβολιασμός του πληθυσμού έναντι της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου αναμένεται να λειτουργήσει προστατευτικά ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας του COVID-19.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με δημοσιεύματα ήδη παγκοσμίως παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για την προμήθεια αντιγριπικών εμβολίων από πάρα πολλά κράτη.

Όπως είναι γνωστό ο εμβολιασμός για την εποχική γρίπη θα πρέπει να πραγματοποιείται την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου κάθε έτους, καθώς στη χώρα μας η γρίπη και γενικότερα οι αναπευστικές λοιμώξεις παρουσιάζουν αύξηση τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο.

Ειδικά φέτος η ενδεχόμενη συνύπαρξη της πανδημίας του COVID-19 και της εποχικής γρίπης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ακόμη περισσότερους ασθενείς και βαριά περιστατικά τα οποία θα χρειαστούν νοσηλεία, γεγονός που θα επιβαρύνει περαιτέρω το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας της χώρας.

Δεδομένου ότι λόγω της πανδημίας του COVID-19 και των συστάσεων των λοιμωξιολόγων είναι αναμενόμενη η αύξησης της ζήτησης των αντιγριπικών εμβολίων το χειμώνα 2020-2021 και

Δεδομένης της μεγάλης σημασίας θωράκισης της υγείας του πληθυσμού ενόψει ενός δεύτερου κύμματος κορωνοϊού στη χώρα μας

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1-Υπάρχει σχεδιασμός για τον αντιγριπικό εμβολιασμό του ελληνικού πληθυσμού ενόψει του χειμώνα 2020-2021;

2-Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ή σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να εξασφαλίσετε την έγκαιρη επάρκεια σε αντιγριπικά εμβόλια για τη χώρα μας;

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα