ΚορινθίαΓ. Ψυχογιός: Πάρτε μέτρα άμεσα για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Γ. Ψυχογιός: Πάρτε μέτρα άμεσα για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Σύμφωνα  με την  αριθμ. πρωτ. 71/28.06.2020,  επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας, προς την Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, οι ξενοδόχοι αναφέρουν αναλυτικά  τις αντίξοες συνθήκες και τις δυσοίωνες προοπτικές της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.

Η πληρότητα των ξενοδοχείων είναι ελάχιστη, οι ακυρώσεις  έρχονται βροχή και οι ξενοδόχοι αντιμετωπίζουν την οικονομική καταστροφή, η οποία συμπαρασύρει και τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Ζητούν την άμεση λήψη για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Μεταξύ άλλων, αιτούνται την επίσπευση υλοποίησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων(ΤΕΠΙΧ Ι,ΙΙ & Εγγυοδοτικό), επιδότηση και δανεισμό των επιχειρήσεων, κατάργηση προκαταβολής φόρου, μείωση ΦΠΑ, ενιαίο συντελεστή φορολόγησης στο 15% καθώς και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Επειδή η ανάγκη για την προστασία της εργασίας και των επιχειρήσεων είναι άμεση και επιτακτική, τα δε μέχρι στιγμής μέτρα της κυβέρνησης όχι μόνο δεν είναι επαρκή αλλά ορισμένα υπονομεύουν τη βιωσιμότητα και τα εργασιακά δικαιώματα, είχαμε εγκαίρως καταθέσει Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς.

Αιτηθήκαμε μεταξύ των άλλων, να μας ενημερώσουν για τα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων και την αποφυγή των απολύσεων, για τα μέτρα τόνωσης της αγοράς, τη διεκδίκηση ειδικού καθεστώτος κρατικών ενισχύσεων για τις τουριστικές επιχειρήσεις που πλήττονται, την προστασία του ελληνικού τουρισμού ως ασφαλούς προορισμού, καθώς και ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβουν σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για να στηριχθούν τοπικές  οικονομίες, επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Παραμένει, επίσης, η  πρόταση μας για την υιοθέτηση Ευρωπαϊκού  Μηχανισμού διαχείρισης Κρίσεων στον τουρισμό, σύμφωνα με το σχετικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.

H κυβέρνηση της ΝΔ με την έλλειψη σχεδιασμού, τον ερασιτεχνισμό και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου, έχει οδηγήσει επαγγελματίες και εργαζόμενους σε τραγική κατάσταση. Εμείς, σε συνεννόηση με τους φορείς του κλάδου κάνουμε από την πρώτη στιγμή δυναμικές παρεμβάσεις σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, ώστε να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης που θα διασφαλίσουν την επιβίωση και την αξιοπρέπεια όλων των συντελεστών της  τεράστιας αλυσίδας του τουρισμού.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα