Η ανάπλαση της παραλίας της “Ευαγγελίστριας”

0

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φράγχθι πραγματοποίησε τριήμερο δράσεων με κοινό γνώμονα την ομορφότερη κ πιο φροντισμένη Κοιλάδα. Έτσι την Παρασκευή προχώρησε στον καθαρισμό της παραλίας Ευαγγελίστριας, το Σάββατο ακολούθησε βάψιμο της πρώτης στάσης δίπλα στο περίπτερο και ολοκληρώθηκε την Κυριακή από τα ξημερώματα έως το μεσημέρι βάψιμο με ασβέστη όλης της παραλίας Ευαγγελίστριας – κορμούς δένδρων κ βραχάκια. Σκοπός είναι να προσθέσουν αξία σε κάθε γωνιά του χωριού και να παροτρύνουν όλους να τους ακολουθήσετε. Η δημιουργία είναι χαρά κ η χαρά της δημιουργίας για το χωριό σου είναι ευλογία, αναφέρει ο Σύλλογος.

Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα εργάστηκαν εθελοντικά περίπου 30 άνθρωποι, χρησιμοποιώντας δύο βασικά εργαλεία, την ανιδιοτέλεια και την αγάπη τους για τον τόπο. Όλος ο εξοπλισμός και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, ήταν μια ευγενική χορηγία της κυρίας Λίτας Λιβανού.

Αναλυτικά:

– 30 σκιαστρα λιγαριάς 3*5
– 5 κάδοι απορριμάτων
– 24 ξαπλώστρες θαλάσσης
– 4 σιδερένιοι σκελετοί ομπρελών
– 50 μ. αλυσίδα
Και όλα τα χρώματα και υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για όλες τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην παραλία.

Η κοινότητα της Κοιλάδας εξέδωσε το παρακάτω ανακοινωθέν:

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Λιβανού που ευαισθητοποιήθηκε και ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και πρόσφερε γενναιόδωρα ότι της ζητήθηκε! Στο σημείο αυτό οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια και να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν! Πιο συγκεκριμένα, ευχαριστούμε πολύ την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φράγχθι κα Δήμητρα Γκιώνη και τα μέλη του συλλόγου, που άσπρισαν όλη την παραλία και φρόντισαν για τις καθαριότητες και ότι άλλο χρειάστηκε.

Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο της κοινότητας Κρανιδίου κο Νίκο Αντώνιοζα, τα μέλη του συμβουλίου αλλά και τους εθελοντές του, που συμμετείχαν σε όλες τις εργασίες χρωματισμού και όχι μόνο. Τους ευχαριστούμε επίσης για τα νερά που προσέφεραν αλλά και τα εργαλεία που μας δάνεισαν!Ευχαριστούμε πολύ τον πατέρα Θεμιστοκλή και το Ενοριακό κέντρο νεότητας (τα παιδιά) που πρόσφεραν την βοήθειά τους σε όλες τις εργασίες!

Ευχαριστούμε επίσης τον πατέρα Θεμιστοκλή για το κέρασμα και την συνεχή εμψύχωση του!Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει να πούμε στον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κοιλάδας κο Νίκο Ελένη, που για άλλη μία φορά προσέφερε ανιδιοτελώς εργασία και γνώσεις! Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κύριος Ελένης τοποθέτησε, με δικό του συνεργείο, όλα τα σκίαστρα και τους σκελετούς για τις ομπρέλες Και φρόντισε για όποια άλλη εργασία που χρειάστηκε εξειδικευμένα εργαλεία και τεχνογνωσία!

Ευχαριστούμε τον κ. Σταμάτη Μαστροκόλια που τοποθέτησε την ομπρέλα που είχε πέσει! Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Τσαμαδό και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας καθαριότητας που φρόντισαν να απομακρύνουν όλο τον όγκο των αχρήστων υλικών που προέκυψαν από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν!

Τέλος, Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους τους εθελοντές μας. Πέραν από την σκληρή εργασία που πρόσφεραν, μας έδειξαν εμπράκτως ότι η συλλογικότητα έχει πάντα καλύτερο αποτέλεσμα και δεν έχει σημασία το που ανήκει ο καθένας!

Υγ :Δεν θα ανεβάσουμε λίστα με τα ονόματα των εθελοντών γιατί είναι πολλοί και φοβόμαστε μην ξεχάσουμε κανέναν. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό με όλες τις εργασίες που έγιναν! Κατά σειρά, πως ήταν και πως έγινε. Ευχόμαστε οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες μας να να απολαύσουν το έργο μας, αλλά και να το σεβαστούν. Η Παραλία μας, σας περιμένει για να ευχαριστηθείτε το μπάνιο σας… Καλές βουτιές!!!

Ακολουθήστε την Ενημέρωση στη σελίδα του Facebook και την Ομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here